Nyhetsbrev Februari 2022

Aktuellt för dig som jobbar i bilbranschen.
Februari 2022

HELT NYA HAKKAPELIITTA R5: 
UTMÄRKT GREPP, KOMFORT OCH HÅLLBARHET - UTAN DUBBAR!

Avancerad forskning har lett fram till den nya generationen av dubbfria R5-sortimentet. 

Nu är det äntligen dags för en ny innovativ generation av Nokians populära, odubbade däck i R-serien. Nu är det R5 som tar över stafettpinnen efter framgångsrika R3. Lansering och pressvisning var den 26 januari, och däcken kommer att gå att beställa i Nordic Wheels webbshop i slutet av sommaren. 

Det är inte varje dag som det sker en så här stor lansering från Nokian Tyres - vinterdäckets uppfinnare. Så nu har det varit lite extra fokus på den finländska däcktillverkaren. Lanseringen avser förstås inte bara ett enda däck, utan ett helt sortiment med över 160 produkter, där versioner för personbilar, SUV:ar, crossovers, el- och hybridbilar, finns med.
I lanseringen - som föregåtts av omfattande forskning och produktutveckling märks framförallt några nyheter: 
Double Block Grip - ett nytt slitbanemönster med bl a 40% fler mönsterklackar på skulderpartiet. 
Arctic Grip Crystals - mikroskopiska kristaller iblandade i gummit på slitbanan fungerar som små dubbar. 
Silent Touch Slitbanedesign - ny fördelning av mönsterklackar ger stabila köregenskaper och behaglig ljudnivå. 
Green Trace gummiblandning - ger upp till 15% lägre rullmotstånd än genomsnittet
bland konkurrerande premiumdäck. Viktigt inte minst för alla elbilar. 

Utöver dessa fyra viktiga nyheter, finns en lång rad större och mindre innovationer för de nya produkterna - allt för att göra körning  på vinterväglag, ännu säkrare. 
Nya R5-sortimentet öppnar alltså upp en rad nya möjligheter för både gamla och nya kunder som vill köra dubbfritt. 
LÄS MER OM NYA HAKKAPELIITTA R5, HÄR
Nytt år - nya möjligheter:
VAD KAN VI VÄNTA OSS AV 2022?
Alla önskar vi ibland att vi hade en kristallkula för att se vad som kommer att hända och på förhand veta vilka val vi ska göra. Nordic Wheels utveckling är ju beroende av bilhandelns utveckling, så News On Wheels ringde upp företagskonsulten Daniel Hägglund som har riktigt bra koll på vad som händer i motorbranschen. Daniel har lång operativ erfarenhet från ledande befattningar inom bilförsäljning och bilservice och har förutom uppdrag
som rådgivare vid företagsförändringar också ett antal styrelseuppdrag i svenska bilföretag.

Hej Daniel!
Du som har bra koll - vad är det viktigaste som kommer att hända och påverka affärerna i bilbranschen under det här året?

- Med tanke på att det både pågår en pandemi som vi inte vet när den är över, och att det faktiskt är valår i år, blir det lite svårare än vanligt att förutsäga vad som ska hända  Men det är förstås fyra stora trender som man kan ta fasta på och tänka sig en utveckling. Så här tänker jag: 

Andelen och antalet el- och laddbara bilar fortsätter att öka kraftigt. Bil Sweden gissar på att 60% av personbilarna som registreras under året kommer att vara med sladd. Jag ser fyra viktiga skäl till det; Bonus/Malus har nu fått fullt genomslag, kraftig statlig subvention (så länge pengarna räcker?), fördelaktiga förmånsvärden och att miljötänket ökar i vikt för många. Intressant att notera är också att bortåt 20% av de lätta transportbilar som säljs, kommer att vara med sladd.

Antalet bilföretag kommer fortsätta att minska. Många lever idag med uppsagda återförsäljaravtal eftersom generalagenterna vill spara kostnader genom att ha färre avtal att administrera och färre kunder att hålla kontakt med. Det innebär inte självklart att antalet bilhallar och verkstäder kommer att minska i antal. Vi kommer att se fler stora bilkedjor. Många åf-företag vill ju ha skalfördelar i sina verksamheter. Det här är en utveckling som vi redan sett i elektronik-, kläd- och möbelhandeln.

Utvecklingen med alltmer digital kommunikation kommer att fortsätta att öka snabbt. Webben ersätter nu alltmer av bilhallar och säljare. Offerter enligt den konfiguration man valt, skickas automatiskt via e-post. Verkstadsbesöken bokas nu också alltmer via webb och mail. Digitaliseringen skapar även nya möjligheter för importörerna att gå förbi åf-ledet och själva enkelt kommunicera med slutkunderna. Vi har redan sett exempel på det i Sverige och det blir säkert fler under 2022. Jag är övertygad om att detta kommer att vara en viktig del i den omstöpning av bilmarknaden som vi just ser. 

Bristen på begagnade bilar består under 2022. Och förmodligen även in i 2023. De låga räntorna har gjort det lättare för många privatpersoner att byta upp sig till en nyare beg bil, samtidigt som även Malus gjort det mer fördelaktigt med begagnad bil i stället för ny. Eftersom förmånsbeskattningen för tjänstebilar har ökat, är det också många som istället väljer privatbil och då gärna en begagnad. Men jag är övertygad om att eftersom priserna på begagnat närmar sig nybilspriserna, kommer fler och fler att välja en ny bil med sladd.

- Det här är mina tankar inför 2022, men som sagt; Covid-19 kan fortsatt spela oss spratt och när det är valår kan det dyka upp nya sockrade löften. Bäst är som alltid att hålla sig ájour och bilda sig en egen uppfattning om utvecklingen. 

 

MÅNADENS ERBJUDANDE
FEBRUARI 2022:

Gäller vid beställningar under februari 2022, eller så länge lagret räcker. 
UTFÖRSÄLJNING AV VÅRA
MOOW-FÄLGAR! 
UPP TILL 60% RABATT PÅ KVARVARANDE SORTIMENT. 
Här är två exempel på MOOW-fälgar som nu säljs ut till riktigt bra priser. 
Nordic Wheels kommer nu att avveckla sitt eget sortiment sortiment av fälgmärket MOOW. De togs fram och designades exklusivt för Nordic Wheels och har varit väldigt populära under några år, pga sin uppskattade design och höga kvalitet till ett vettigt pris. Nackdelen har varit att Nordic Wheels har begränsat sig till just dessa fälgar.  
Med ett fördjupat samarbete med ledande fälgleverantörer erbjuds kunderna ett bredare sortiment - fortfarande snabbt levererat - via de fälgpartners som vi har valt.
Så passa på att fynda bland de fälguppsättningar som finns kvar. Vem vet - kanske de blir "collectors item" i framtiden. 
Hör av dig till vår kundsupport för uppdatering på vilka modeller och dimensioner som finns kvar. 

 
MAILA VÅR KUNDSUPPORT HÄR!
BESTÄLL I VÅR WEBBSHOP

FAQ 

EN VANLIG FRÅGA SOM VÅR KUNDTJÄNST BRUKAR FÅ:

 
”GÅR DET ATT BESTÄLLA ANDRA DÄCKMÄRKEN ÄN NOKIAN HOS ER?”

Visst - utöver Nokian har vi ju t ex Nordman och Hankook i lager, men det går att beställa de flesta märken hos oss. Hör av dig så löser vi dina önskningar!
 

HAR DU KOLL PÅ 
HAKKASKYDD VÄGASSISTANS?

När någon av dina kunder köper däck från Nokian, får han/hon inte bara en uppsättning av marknadens bästa däck. På köpet följer också extra säkerhet på resan i form av Hakkaskydd Vägassistans. Det enda man behöver göra är faktiskt att registrera köpet. Så här formulerar Nokian sitt erbjudande: 

"Hakkaskydd Vägassistans ser till att du kommer fram till din destination,  även om olyckan är framme. Om ett däck går sönder kommer vägassistans och hjälper dig när du ringer. Skyddet erbjuder registrerade kunder teknisk hjälp och vägassistans, exempelvis däckbyte och bogsering till närmaste återförsäljare som säljer Nokian Tyres produkter, i Sverige, Norge och Finland. Tjänsten är tillgänglig 24 timmar om dygnet
." 

1. Registrera köpet
på Nokian Tyres. Här är länken: 
Registrera köp.
 

2. VID DÄCKSKADA RING 020 215253
Dygnet runt
 

3. VÄGASSISTANS 
Kommer till dig och bedömer vad som behöver göras.
 

4. FORTSÄTT RESAN 
Det skadade däcket byts till ett motsvarande nytt däck
och du kan fortsätta din resa.

 

HÖR DU TILL DOM SOM ÄNNU
INTE TESTAT VÅR WEBBSHOP? 
DET ÄR RIKTIGT ENKELT ATT PROVA. 
MAILA OSS HÄR NEDANFÖR
SÅ FÅR DU ETT INLOGG!
Har du hört talas om Nordic Wheels och vår populära webbshop, men ännu inte testat själv? Då är det kanske dags för det nu? Det är nämligen barnsligt enkelt att hitta rätt, välja och beställa, hos Nordic Wheels.
Vissa saker tror man inte riktigt på förrän man har egen erfarenhet av dem. Så ta några minuter av din arbetsdag till att klicka runt och göra en testbeställning. Så ser du själv hur enkelt det är och hur snabbt det går. Självklart kommer sedan leveransen med raketfart till din lastkaj.
Merförsäljning kan inte bli enklare!
Välj mellan vår app i smartphone och läsplatta, eller surfa in på nordicwheels.se med din dator.

Klicka på länken nedan och skicka mailet, så kommer inlogg direkt. 

 
JAG VILL HA ETT TESTINLOGG
MAILA VÅR KUNDSUPPORT HÄR!
VÄLKOMMEN TILL VÅR WEBBSHOP!
Kan du inte läsa detta nyhetsbrev korrekt i din e-post?
Klicka här för att öppna i din webbläsare

Copyright © 2022 Nordic Wheels. All rights reserved.

News on Wheels är ett nyhetsbrev från Nordic Wheels. 
Vår adress:
info@nordicwheels.se
Vill du ändra hur du får dessa email?
du kan uppdatera dina preferenser eller avsluta din prenumeration
Email Marketing Powered by Mailchimp