Nyhetsbrev September 2020

News on Wheels
TEMANUMMER - PÅ PLATS I ROSERSBERG!
NU HAR VI FLYTTAT IN PÅ NYA LAGRET! 
Som du kanske redan visste, har Nordic Wheels nu flyttat sitt huvudlager till Rosersberg, strax norr om Stockholm. Förhoppningsvis ska kunderna inte märka så mycket av det - mer än att servicen  blir ännu bättre. Men för Nordic Wheels har det varit lite upp-och-ned under några månader medan flytten har pågått. Nu är man i alla fall lyckligt installerade i de nya lokalerna. News On Wheels fick tillfälle att besöka anläggningen och titta runt.
Häng med på en titt bakom kulisserna! 

 
Den här typen av verksamhet handlar om mer än att lägga däck och fälg på lagerhyllor. Logistiken för in- och utleveranser är förstås också avgörande för hur bra affärsmodellen fungerar. Så det första som möter en besökare är en lång rad av transportbilar. Alla på väg att leverera in, eller hämta leveranser till kunder. Utleveranserna sker flera gånger varje dag, för att kontinuerligt förse bilföretag från norr till söder med däck och kompletta hjul av premiumkvalitet.

 
News On Wheels togs emot och visades runt av Ali-Kemal Tutuncu, som är ansvarig för inleveranserna och Abbe Khalil som är lagerchef. Dom och deras medarbetare är ansvariga för att varorna på lagret finns på rätt plats och att varuflödet löper problemfritt. Dom ser också till att hundratals kundordrar, går iväg varje dag.   
 
För en besökare är det ofattbara mängder av däck och fälgar som förvaras i hyllor, stallage och burar. Kvarter efter kvarter. Tricket är självklart att man också måste ha örnkoll för att kunna hitta exakt rätt däck, i rätt dimension, exakt när man vill. Så här finns inget utrymme för slarv med registrering, sortering och uppmärkning. I genomsnitt finns det hela tiden ca 40.000 däck och 20.000 fälgar på hyllorna. 
 
Förutom ett verkligt omfattande lager finns förstås också en stor monteringsanläggning för montering av däck på fälgar, där 20 personer skapar kompletta hjul i olika utföranden och dimensioner. 
Digitala kundordrar med utförlig plockanvisning hamnar efter kontroll, i en skrivare och plockas upp av någon av lagrets alla truckförare som hämtar rätt däck och rätt fälgar ur angivna hyllor. Trycksensorer läggs till och allt levereras till montörerna som då tar vid. 

 
Erfarna, skickliga tekniker och moderna maskiner gör att jobbet går snabbt och rationellt. Påfyllning och kontroll av lufttryck görs t ex på alla fyra hjul på en gång. Montering av däck på fälg - oftast med sensorer, luftning, och balansering går snabbt och smidigt i linjen. 
För att färdigställa en hjulsats, tar det ungefär 10 minuter från det att orden når lagret, till att hjulen står klara för leverans. 


 
Färdiga hjulsatser läggs på pall och plastas sedan in med hjälp av en roterande specialmaskin, där också adressmärkning, leveranshandlingar och skyddsmaterial läggs till. Varje kolli blir fräscht och transparent (lätt att kolla) lätt att hantera och förflytta. 
En gaffeltruck förpassar sedan kontinuerligt varorna till leveransavdelningen, där en eller flera lastbilar eller dragtrailers alltid står och väntar på att fyllas. 

 
Från Rosersberg norr om Stockholm nås nu alla kunder med riktigt snabba leveranser. Som vanligt levereras lösa däck och kompletta hjul "över natten" till de flesta orter i Sverige. (Kan ta ytterligare en dag för kunderna i Norrland). 
En effekt av att Nordic Wheels nu finns i Stockholmstrakten, kommer vara att man kan erbjuda "samma-dag-leveranser" av lösa däck till en del av våra kunder i Stockholm, Uppsala och Södertälje. "Beställ på morgonen och få leverans på eftermiddagen".  De första testleveranserna har nu börjat gå ut till vissa adresser och fler tillkommer varje dag. Hör av dig för att kolla hur/om det funkar för ditt företag. 
News On Wheels är imponerade av anläggningen och önskar Nordic Wheels lycka till med produktionen. 
 
HAR DU INTE TESTAT VÅR WEBBSHOP? 
NU ÄR DET ENKLARE
ÄN NÅGONSIN ATT PROVA. 
KLICKA HÄR NEDANFÖR
SÅ FÅR DU ETT INLOGG DIREKT!
Har du hört talas om Nordic Wheels och vår populära webbshop, men ännu inte testat själv? Då är det kanske dags för det nu? Det är nämligen barnsligt enkelt att hitta rätt, välja och beställa, hos Nordic Wheels.
Vissa saker tror man inte riktigt på förrän man har egen erfarenhet av dem. Så ta några minuter av din arbetsdag till att klicka runt och göra en testbeställning. Så ser du själv hur enkelt det är och hur snabbt det går. Självklart kommer sedan leveransen med raketfart till din lastkaj.
Merförsäljning kan inte bli enklare!
Välj mellan vår app i smartphone och läsplatta, eller surfa in på nordicwheels.se med din dator.

Klicka på länken nedan och skicka mailet, så kommer inlogg direkt. 

 
JAG VILL HA ETT TESTINLOGG