Nyhetsbrev Oktober 2020

News on Wheels
HAR DU SETT VÅR NYA KAMPANJ??!!

"Barnsligt enkelt" är temat för vår nya kampanj för säsongen. Tanken är att - till ännu fler bilföretag - föra ut budskapet om att det är väldigt enkelt att hitta rätt och beställa, på vår webbplats. 
Enkelheten har i våra undersökningar visat sig som en av de allra viktigaste parametrarna när det det gäller för t ex bilsäljare att kunna skapa nödvändig merförsäljning. Med lönsamheten i fokus hos alla de företag som har bilförsäljning som kärnaffär, är enkel och snabb tillgång till extraförsäljning, mycket viktig. 
Vinterhjul och däck är dessutom som bekant, ett av de allra mest efterfrågade och vanliga tillbehören vid bilköp.
Man ska inte behöva gå över ån efter vatten. Det ska vara barnsligt enkelt!

 

MÅNADENS FAQ: 
Den vanligaste frågan som vi fått under oktober

"VI HAR HÖRT ATT NI NU OCKSÅ KAN LEVERERA
DÄCK SAMMA DAG, I STOCKHOLMSOMRÅDET
- GÄLLER DET OSS OCKSÅ?"


- Ja kanske! Det beror på var exakt ditt företag ligger. Våra turbilar kör vissa rutter och finns ni i närheten av någon av dom, går det säkert att ordna. Slå en pingel eller maila till vår orderavdelning så kollar vi upp det på direkten. 
 
"VI SÄLJER VINTERHJUL TILL
I STORT SETT ALLA NYBILAR!" 
Christoffer Hortlund är VD på Autopunkten i Stockholm. 
News On Wheels är på fortsatt runda bland Nordic Wheels kunder. Den här gången hamnar vi hos Honda-återförsäljaren Autopunkten i Stockholm. Vi pratar med företagets VD Christoffer Hortlund och undrar lite över verksamheten: 
 
Idag är ju svensk bilhandel drabbad av både WLTP, nya Bonus/Malus-regler och Corona, samtidigt. Hur går det att sälja bilar och service i dessa tider?
- Ja i våras blev det ju tvärnit förstås. Men sen satte det igång igen och vi sålde jättebra inför sommaren. Vi hade till exempel fullt i serviceverkstan och helt slut på beg-bilar.
- Nu det ju väldigt individuellt hur det fungerar över landet, men för oss har det fortsatt gått klart över förväntan. Det handlar mycket om att anpassa sig till den allt starkare trenden med elektrifiering, vilket är en riktigt kul resa för oss. Honda ligger i framkant där och är riktigt seriösa med sin satsning på bra produkter för den svenska marknaden.

Från andra bilhandlare hör vi att merförsäljning - t ex extrautrustning och tjänster - är en allt viktigare del av bilaffären. Är det likadant hos er? 
- Javisst, det är väldigt viktigt även för oss i och med att marginalerna från importörerna minskar. Så det handlar om merförsäljning av produkter och tjänster som t ex försäkring och finansiering. Och där är ju vinterhjul ett viktigt tillskott till försäljningen.

Har efterfrågan på vinterhjul förändrats under Coronaepidemin? 
- Nej inte alls. Vi säljer ju vinterhjul till i stort sett alla nybilar. Det är bara ett fåtal kunder som har egna lösningar på det. Vi erbjuder både hjul med originalfälgar och en lite billigare lösning från Nordic Wheels. 90% av kunderna väljer det billigare alternativet.

Vilket är viktigast för er; vinterhjul till nybil eller lösa däck till verkstad och beg-bil? 
- Båda är lika viktiga. Istället för att ligga med eget lager tar vi nu nästan alla hjul och däck från Nordic Wheels, eftersom vi nästan alltid får leveranserna dagen efter. 

Hur viktigt är det med korta leveranstider? 
- Det är förstås helt avgörande, inte minst för vår verkstad men också när det gäller vinterhjul. Idag går det ju ofta riktigt fort när man köper bil. När man bestämt sig vill man ha leveransen mer eller mindre omgående för att man inte ska gå till en annan handlare eller t o m välja ett annat bilmärke. Så vi vill kunna leverera bilen så komplett som bara möjligt.

Nordic Wheels jobbar alltid på att det ska vara enkelt att beställa på webbplatsen. Hur fungerar det idag tycker ni? 
- Ja det måste vara enkelt att beställa och det upplever vi att det är på deras webbplats. Lätt att hitta rätt och det går snabbt. Mycket mer användarvänligt än hos våra tidigare leverantörer.

Hur fungerar samarbetet med Nordic Wheels generellt? 
- Vi är verkligen jättenöjda med dem. Dom kanske inte har dom allra lägsta priserna, men det är viktigare att det alltid fungerar som det ska och där har vi inget att anmärka på över huvud taget.

Är det inget speciellt som dom kan bli bättre på?
- Dom få problem vi sammantaget haft, har dom löst I stort sett på dagen. Så, nej inte vad jag kan komma på just nu.
DET HÄR ÄR AUTOPUNKTEN I STOCKHOLM: 
Bilmärken: Honda - försäljning och service
Antal anläggningar: 1 
Antal anställda ca: 12
Antal nybil per år ca: 250st
Antal beg-bil per år ca: 300
LÄS MER OM AUTOPUNKTEN I STOCKHOLM
NINA ÄR NY PÅ JOBBET! 

Nina Hillbom
är ny på jobbet och nu den som ansvarar för ekonomi och administration hos Nordic Wheels. Det är till henne du ringer om du t ex har frågor om en faktura.
Dessutom brukar hon vara snabb på telefonen när det ringer på vårt huvudnummer så du kommer säkert att få prata med henne framöver. 
Vi önskar Nina välkommen och hoppas att hon ska trivas. 

 

FULL FART PÅ VÅR ORDER- OCH  LEVERANSAVDELNING: 

Visserligen är vinterhjul ett tillbehör som efterfrågas året om vid nybilsförsäljning. Men ändå blir det ett extra tryck på ordertelefonerna och i vår webbshop, när snön börjar falla i våra nordligaste landskap. 
Som Nordic Wheels kunder vet, brukar leveranserna oftast komma fram dagen efter beställning, men just nu kan det ta någon dag extra när trycket är riktigt stort. Vi jobbar förstås på "över-natten-leveranser" som vanligt, men nån gång kan det klicka.
 
HAR DU INTE TESTAT VÅR WEBBSHOP? 
DET ÄR RIKTIGT ENKELT ATT PROVA. 
MAILA HÄR NEDANFÖR
SÅ FÅR DU ETT INLOGG!
Har du hört talas om Nordic Wheels och vår populära webbshop, men ännu inte testat själv? Då är det kanske dags för det nu? Det är nämligen barnsligt enkelt att hitta rätt, välja och beställa, hos Nordic Wheels.
Vissa saker tror man inte riktigt på förrän man har egen erfarenhet av dem. Så ta några minuter av din arbetsdag till att klicka runt och göra en testbeställning. Så ser du själv hur enkelt det är och hur snabbt det går. Självklart kommer sedan leveransen med raketfart till din lastkaj.
Merförsäljning kan inte bli enklare!
Välj mellan vår app i smartphone och läsplatta, eller surfa in på nordicwheels.se med din dator.

Klicka på länken nedan och skicka mailet, så kommer inlogg direkt. 

 
JAG VILL HA ETT TESTINLOGG