Nyhetsbrev Oktober 2019

News on Wheels
DU KAN ÄVEN BESTÄLLA ALLA FÄLGAR
I OCL BRORSSONS SORTIMENT
HOS OSS. 
AEZ Panama dark och DEZENT TZ-C Dark, 
är två av de mest populära fälgarna från OCL Brorssons.
Köp dem eller andra i det breda sortimentet - hos Nordic Wheels!

 
Att du kan beställa dina däck monterade på någon av våra uppskattade MOOW-fälgar, visste du kanske redan. MooW är ett antal fälgtyper till bra pris som vi tagit fram för de som kanske inte vill kosta på sig en märkesfälg men ändå ha något bättre än en plåtfälg. 
Men dagens fälgmode ställer stora krav på att man ska kunna hitta en fälg som man personligen gillar och som man tycker passar perfekt till bilen. Dvs man vill ha mycket att välja på. 
Så nu har vi ett samarbete med ett av Sveriges mest kända fälgföretag - OCL Brorssons, vilket innebär att du kan få vilken fälg du vill från deras sortiment, till de hjul du beställer hos oss. 
Vi har inte lagt in sortimentet i vår databas ännu, så alla OCL-beställningar är du än så länge tvungen att ringa in. 
Välkommen att höra av dig så hjälper vi dig - som vanligt.

 
SE FÄLGSORTIMENTET HOS OCL BRORSSONS, HÄR!

"MEST KOMPLETTA VINTERHJUL
TILL NYA BILAR"
Jesper Nydén är försäljningschef på Frontbilar. 
News On Wheels brukar som vanligt göra besök hos våra kunder för att kolla av läget. Den här gången slog vi en signal till Jesper Nydén, som är försäljningschef på Frontbilar i Göteborg och ställde några frågor: 
 
Nordic Wheels kunder köper huvudsakligen på två sätt. Till nya bilar handlar det mest om kompletta vinterhjul. Till begagnat är det både kompletta hjul och lösa sommar- och vinterdäck. Hur ser det ut för er? 
- För oss handlar det till nästan uteslutande del om kompletta vinterhjul till nya bilar. Vi köper inte så mycket lösa däck, det är mest när vi behöver byta däck på våra demobilar. Och beg-bilar har ju ofta redan vinterhjul som följer med.

De flesta bilföretag har idag interna kanaler för att köpa t ex vinterhjul. Hur ser du på Nordic Wheels roll parallellt med det? 
- Möjligheten att beställa t ex vinterhjul varierar med våra olika märkesleverantörer. Men vi tar majoriteten av våra vinterhjul från Nordic Wheels.

 Finns det några nackdelar med att köpa däck och hjul ”när man behöver” - jämfört med att ha ett eget lager? 
- Nej, vi har ju ett litet lager själva, men det är mest som reserv. Nackdelen skulle i så fall vara om något tar slut hos Nordic Wheels, men det brukar faktiskt inte vara något problem.

Hur viktigt är det med snabba leveranser? 
- Det är förstås väldigt viktigt. Och det fungerar ju bra med leveranser i stort sett alltid på en dag,

 Vi hör ofta att våra produkter - dvs tillbehör -  fungerar som lönsamhetsförstärkare i bilaffären. Gäller det för er också? 
- Ja det gör det, men sen ser vi det också som en direkt "Selling Point" att kunna erbjuda kunden hjul till bättre pris än däck på märkesfälg. Kunden kan ju spara mellan 30 -100 kronor i månaden i leasingkostnad med hjulen från Nordic Wheels.

Hur fungerar samarbetet med Nordic Wheels? Är det något dom kan bli bättre på? 
- Det fungerar kanonbra. Nordic Wheels representant återkommer alltid snabbt och klarar ut eventuella frågetecken
DET HÄR ÄR FRONTBILAR: 

• Säljer och servar SEAT, Peugeot och Citroën
• Anläggningar i Göteborg och Karlstad 
• 30 anställda
• Ca 700 nybildar per år
• Ca 900 begbilar per år

 
LÄS MER OM FRONTBILAR

HUR GAMMALT KAN ETT DÄCK BLI
- ELLER FÅ VARA ?

VAD HAR DÄCK FÖR LIVSLÄNGD?
Det är svårt att ange någon bestämd maximal livslängd för ett däck eftersom flera olika saker påverkar slitaget och livslängden på ett däck. Exempelvis slits däcken 4-5 gånger snabbare på våren än i slutet av sommaren. Men enligt internationella rekommendationer bör man inte köra med däck som är
äldre än sex år gamla och den rekommenderade maximiåldern är 10 år.

HUR LÄNGE KAN DÄCK LAGRAS?
Som nya däck kan säljas däck som är tillverkade högst fem år tidigare, eftersom däck som lagras rätt behåller sina ursprungliga tekniska egenskaper upp till fem år. Under "off-season" bör däcken förvaras i ett svalt, mörkt och torrt utrymme. Kompletta hjul förvaras liggande, lösa däck, stående.
Däcken får inte utsättas för vätskor som exempelvis oljor, bensin eller andra smörjmedel.

 

TIPS! - KOLLA IN DÄCKETS TILLVERKNINGSDATUM. 

Alla däck från Nokian har ett datum angivet på däckets fotområde med en
tre- eller fyrsiffrig kod som anger när däcket är tillverkat. 

Till exempel: 329 betyder att däcket är tillverkat vecka 32 år 1999.
Från år 2000 är tillverkningsdatumkoden fyrsiffrig.
Dvs ett däck med koden 2103 är tillverkat vecka 21 år 2003.

TYCKER DU ATT NORDIC WHEELS
ÄR BRA ELLER DÅLIGA? 

- ELLER KAN BLI BÄTTRE PÅ NÅGOT? 
När vi pratar med våra kunder får vi oftast lovord för att vår tjänst fungerar riktigt bra. När vi träffar företag som vi hoppas ska bli våra kunder, har dom oftast hört gott om oss. 
Men visst har det hänt även för oss att saker och ting krånglar ibland. Förhoppningsvis lyckas vi oftast lösa det så att kunden blir nöjd i slutänden. 
Som de flesta andra företag strävar även vi efter att göra vårt erbjudande lite bättre hela tiden. Och en viktigt del i det är att lyssna på kunders och partners synpunkter. 
Så hjälp oss gärna att bli ännu bättre genom att skicka ett mail och berätta vad just DU tycker om vårt företag och våra tjänster. Tack på förhand! 

 
Jag tycker att ni gör ett DÅLIGT jobb, därför att...
Jag tycker ni gör ett BRA jobb, därför att...
Jag tycker att ni borde bli mycket bättre på...