Nyhetsbrev Oktober 2018

News on Wheels
NOKIAN HAKKAPELIITTA R3 SUV
BÄST I TEST AV AUTO MOTOR & SPORT!
Hakkapeliittas vinterdäck R3 SUV tog hem full pott i Auto Motor & Sports test nyligen. 

Däckaffärerna i bilhandeln omfattar ju faktiskt inte bara personbilsdäck utan också lätta lastbilar, SUV:ar, husbilar, släpvagnar och mycket annat. Inte minst för transportbilar är förmågan att säkert ta sig fram på vintervägar, fullkomligt avgörande.
Glädjande ser vi att vinterdäcken R3 SUV från Hakkapeliitta gick segrande ur testerna. Så här var omdömet från testjuryn: 


"Visar sin styrka på snö och is. Fin balans och förutsägbart beteende. På våt asfalt har däcket de bästa broms- och styregenskaperna bland de nordiska vinterdäcken och det bromsar bäst av alla på torr asfalt."

Beställ dem - hela hjulen eller bara däcken - på vår lättnavigerade webbplats! 
 
LINDSTRÖMS BIL FÖRDELAR DÄCKAFFÄREN!
Daniel Carlgren är Servicemarknadschef på Lindströms bil i Skövde. 
I Skövde har välkända Toyotahandlaren Lindströms Bil en av sina anläggningar. De har varit kunder hos Nordic Wheels i snart ett år nu. News On Wheels slog en signal till Daniel Carlgren, som är servicemarknadschef på företaget, för att kolla läget. 

Hur hade ni löst däckförsörjningen innan ni började handla från Nordic Wheels? Hade ni eget däck- och fälglager? 
- Nej, för länge sedan hade vi eget lager men det var svårt att få ekonomi i det, så vi har handlat från externa leverantörer i ett antal år nu. Vi fördelar inköpen mellan GA, en lokal leverantör och en större extern. Vi har också det upplägget att varje anläggning kan bestämma själva över vilka leverantörer de vill jobba med.

Vad fick er att börja köpa från Nordic Wheels? 
- Det började med att vår VD Ulf Lindström, fick besök av Klas Höglund från Nordic Wheels, som presenterade sitt upplägg och erbjudande. Sen tog jag över och gjorde en upphandling där vi valde mellan några olika leverantörer. Vi fick ett bra intryck av Nordic Wheels och de kunde erbjuda bra kvalitet till rätt pris. 

Är ni nöjda med samarbetet hittills? 
- Ja absolut. Vi hade lite inkörningsproblem i början men vi fick riktigt bra och seriös respons från Klas och hans killar, så det rättade till sig på ett bra sätt.  

Finns det något ni tycker att Nordic Wheels kan bli bättre på. 
- Nej, så här efter bara ett år är det ingenting vi kan anmärka på. Vi får väl se framöver. Men just nu fungerar det väldigt bra på alla sätt och vis. 
Det här är Lindströms Bil: 

Bilmärken: Toyota och Lexus
Anläggningar: 6 st
Antal anställda: ca 140 personer
Antal nya bilar per år: ca 2.000
Antal beg bilar per år: ca 2.500

 
Läs mer om Lindströms Bil här!

DUBBAT ELLER ODUBBAT? 
- Snabbguide för dig och dina kunder

Det går förstås inte att att välja ett vinterdäck som är perfekt i alla situationer. Utan valet får bli ett däck som fungerar bra i de flesta situationer. Och då gäller det att fundera lite på hur man använder bilen. Här är några grundläggande tips som kan vara bra att stämma av med din kund, när det är dags att välja vinterdäck. 


Välj dubbdäck om du:
• vill ha den generellt kortaste bromssträckan.
• kör mycket på is och hårt packad snö
• ofta kör i kustlandskap 
• inte har antisladdsystem på bilen


Välj odubbat om du: 
• kör mest i stadstrafik
• färdas mycket på motorvägar
• vill ha ett tystare däck 
• inte vill tänka på datumregler för av- och påsättning


 
MARTHINA ÄR NY PÅ JOBBET
HOS NORDIC WHEELS!
Nu jobbar Marthina Schiller med ekonomi och administration på Nordic Wheels. 
Titti Nordling som har varit ansvarig för ekonomi och administration hos Nordic Wheels sedan starten, har nu slutat och gått vidare till nya utmaningar inom näringslivet. Vi skickar med många tack för utmärkt jobb och önskar henne all lycka i framtiden. 
News On Wheels träffar efterträdaren Marthina Schiller som kommer att ta över Tittis uppgifter. Hon kommer närmast från en tjänst hos Hammarö Gymnastikförening där hon arbetat med liknande uppgifter. 

Hur fick du veta om den lediga platsen på Nordic Wheels? 
- Jag hade lagt ut en trevare hos rekryterarna Qtym och där var det Claudio som ”hittade” mig. 

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb? 
- Det är förstås alltid spännande att komma in i en ny bransch, få lära sig företaget, jobbet och få samarbeta med en massa nya människor. 

Det är mest killar här på anläggningen, hur ser du på det? 
- Det är helt OK för mig, jag har jobbat väldigt mycket som fotbolls- och ishockeytränare, så jag är van att umgås med mycket killar. 

Vi önskar Marthina välkommen till företaget och hoppas att hon ska trivas. 

 

GÖR ETT GUMMIFYND! 
När du är inne på vår webbshop kan du passa på att ta en koll på vår avdelning "Utförsäljning". Där har vi samlat lite udda dimensioner och det som troligen ska utgå ur sortimentet.
Här kan du göra riktiga fynd för dina kunder.