Nyhetsbrev Oktober 2017

News on Wheels

Träffa oss på MRF-Galan på Arlanda!
 
Vi berättar bl a om hur du enkelt kan beställa kompletta hjul på vår webbplats 

Som ett av några få företag har vi fått möjlighet att visa upp oss och berätta om vår affärsidé, i samband med MRF-seminariet om Beg-bilar. Vi medverkar med en monter  där vi kör en demo på hur enkelt det verkligen är att beställa hjul på vår webbplats.
Självklart får du också möjlighet att prata med oss om allt det du kanske har funderat på runt företagets däckaffär. 

Välkommen - hoppas vi ses där! 
Transportstyrelsen säger: 
"Bilar ska ha vinterdäck från 1 december –
31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria."
Nu är det mer lättarbetat för HABIL!
Jimmy Olander är verkstadschef på HABIL i Jönköping
 
News On Wheels fick en pratstund med Jimmy Olander som är verkstadschef på HABIL i Jönköping. De är nya kunder hos Nordic Wheels och vi ville höra lite mer om hur man tycker att det fungerar. 

Ni är ju nya kunder hos Nordic Wheels. Hur hanterade ni behovet av färdiga hjul tidigare? Hade ni eget lager för däck och fälg? 
- Ja, vi har haft ett eget lager och montering tidigare, men vi har också köpt färdiga hjul av olika lokala aktörer, för våra beg-bilar. Och för de nya bilarna har vi använt centralt upphandlade leverantörer via vår generalagent. 

Vad är bra resp dåligt med att köpa hjul från extern leverantör, jämfört med att ha ett eget lager?
- Det tar tid och plats med ett eget lager. Och ska det fungera så måste man ha många olika dimensioner på hyllan. Så det är svårt att få lönsamt. 

Hur kom det sig att ni valde just Nordic Wheels? 
- Det började med att vi fick kontakt med deras säljare Klas Höglund. Han kom hit till oss och presenterade ett förslag som vi tyckte var ett intressant alternativ och som fyllde våra behov på ett bra sätt. 

Är ni nöjda med det samarbete ni hittills haft med Nordic Wheels? 
- Absolut. De har ett lättarbetat system för beställning, med ett flexibelt utbud. Vi får snabba leveranser och ordentlig uppmärkning av hjulen. Det uppskattar vi särskilt mycket. 

Är det något som skulle kunna fungera bättre? 
- Vi har inte jobbat så länge med dem, så det har vi inte tänkt på. Men hittills är vi mycket nöjda med samarbetet. 
Det här är HABIL:
Antal anställda: 18 personer.
Säljer och servar: Nya Nissan och Mazda
Anläggning: Jönköping
Antal nybil/år, ca 500
Antal begbil/år, ca 100 
Har du sett dem?
Två nya, bra funktioner på webben! 
Du som köper hjul regelbundet hos oss, har säkert lagt märke till att det händer nya saker då och då på sidorna. Vi förändrar, förbättrar och förenklar. Nu har vi lagt till två nya, användbara funktioner; Inköpsstatistik och information om varor som vi säljer ut. 
Så här ser statistiksidan ut där du kan hålla koll på vad du köper: 

...och så här ser sidan ut där du kan fynda och göra riktiga klipp för dig själv och dina kunder:
Nokian Hakka 9 -Testvinnare! 

Auto Motor & Sport 22/2017 om Nokian Hakkapeliitta 9 205/55R16:  
"Maximala poäng i alla testdicipliner på snö och is talar sitt tydliga språk. Det precisa uppförandet med enormt grepp  och styrförmåga inger trygghet på vinterföre. Även på torr asfalt är egenskaperna i toppklass."

Vi Bilägare 13/2017 om Nokian Hakkapeliitta 9 205/55R16: 
"Utmärkta bromsnings-, accelerations- och köregenskaper på is. Egenskaperna på snö de bästa i testet och även högsta poäng på torr asfalt. Välbalanserade köregenskaper och logiskt på greppgränsen."