Nyhetsbrev Mars 2017

News on Wheels
Nya Hakka 9 med två dubbtyper! 
- säkraste någonsin!
För att ytterligare minska risker i trafiken och möta ökade säkerhetskrav, har de nya dubbdäcken Hakkapeliitta 9, som första däck i världen, två olika typer av dubbar. Dubbarna i mitten av slitbanan är utformade för maximal inbromsning. I däckets skuldror sitter dubbar som är utformade för att ge maximalt sidogrepp. Finns både som Hakkapeliitta 9 och Hakkapeliitta 9 SUV.
Prognosen är att Hakka 9 kommer att bli särskilt populärt på den farligaste vägtypen - länsvägar med max 80 km/tim hastighetsgräns.

 
Läs mer om nya Hakka 9 HÄR
Jobbet har blivit lite enklare för
Morgan och hans kollegor!
Morgan Johansson är VD på Bil & Motor i Vetlanda
För att kolla av läget ute på fältet ringde News On Wheels upp Morgan Johansson som är Toyotahandlare och VD på Bil & Motor i Vetlanda.  

Hur funkar det i affärerna med Nordic Wheels? 
Det funkar verkligen jättebra. Det går snabbt, enkelt och är riktigt effektivt. Det är sällan det är några störningar i leveranserna, utan det rullar på smärtfritt. Vi fick besök av en av deras säljare och beslöt oss för att prova med Nordic Wheels som leverantör. Och det har vi inte ångrat. 

Har er däckhantering förenklats med Nordic Wheels? 
Vi hade en liknande leverantör tidigare så vi har haft samma typ av rutiner. Det som verkligen är bättre är ju deras webbplats där det är lätt att söka, överskådlligt, tydligt och enkelt. 

Hur hanterade ni däck och fälg tidigare? 
Som sagt hade vi redan tidigare valt att jobba på det här sättet. Men vi har kvar vår ordinarie hantering av däck så vi kan göra egna lösningar om det behövs, men det mesta köper vi nu från Nordic Wheels. 

Vad skulle Nordic Wheels kunna göra bättre?
Det funkar som sagt väldigt bra redan nu, men fick man önska så skulle det vara bra med lite fler vinterfälgar att välja mellan. Det är ju positivt för våra kunder ju bredare urvalet är. 

Och hur tror du bilmarknaden går i år? 
Jag tror på fortsatt styrka i marknaden - kanske 360.000 bilar. Vi har ju fortfarande allt som talar för oss i branschen, med privatleasing och låga räntor t ex.
Det här är Bil & Motor i Vetlanda:
Antal anställda: 13
Anläggningar: 1
Säljer och servar: Toyota
Antal nybil per år: ca 180 
Antal begbil per år: ca 280
     
Både MooW 517 och MooW 672 finns nu att få även i utförande "Matt Gun Metal". 
"Matt Gun Metal"
- nu finns MooW i ny cool färg


Vi hänger på trenden med mörka fälgar och presenterar två av våra MooW-fälgar i ett utförande som vi kallar "Matt Gun Metal". Finns till ett flertal dimensioner och bultcirklar. Du kan få den nya färgen på MooW-modellerna 517 och 672.
Kolla med dina kunder om det här kanske är nåt för dom! 
     
Admir Dizdar och Örjan Gustavsson förstärker vår leveranssäkerhet. 
Förstärker leveranssäkerheten.
Ambitionen hos Nordic Wheels är att ha riktigt snabba leveranser med högsta precision. Dvs rätt hjul till rätt kund i rätt tid. Vi har hittills lyckats bra men eftersom efterfrågan ökar vill vi säkra upp våra leveransrutiner med nya medarbetare. 
Admir Dizdar är nu ansvarig för produktionen och ser bl a till att vi hanterar leveranstoppar på ett bra sätt. Han håller koll på minst ett hundratal leveranser varje dag.
Örjan Gustavsson är nu ansvarig för lagret med över 40.000 däck och lika många fälgar. Utmaningen är att få ett bra lagerflöde och se till att vi varken får hyllvärmare eller "slut i hyllan". 
Missa inga nyheter på vår webbplats! 

Som du kanske sett dyker det hela tiden upp nyheter både i vårt sortiment, i våra rutiner och om Nordic Wheels. För att du inte ska missa någon av dem har vi nu en liten röd signal vid "Aktuellt"-knappen. Där ser du också hur många nyheter just du har att kolla på, när du är inloggad. När du har kollat, tas signalen bort.