Nyhetsbrev Maj 2017

News on Wheels
Hakkapellitta på MooW ligger 
överst på vår topplista!

Varje dag levererar vi på Nordic Wheels ut hundratals färdiga hjul till våra kunder, över nästan hela Sverige. Vi har alltid ca 40.000 däck i olika dimensioner och lika många fälgar av olika typer, på våra lagerhyllor. Det är många olika kombinationer och dimensioner av däck/fälg som snurrar genom våra system. 
Men som i de flesta affärer är det 20% som står för 80%av beställningarna. Vi tittar ibland på vilken däck/fälg-kombination som ligger högst upp på försäljningstoppen. Nu i maj 2017 är det: 

 
Nokian Hakkapellitta 7
185/60 R15

monterat på 
MooW 618
 
...som ligger överst på listan och är den allra mest populära produkten från oss.
Vilken är din och dina kunders favoritprodukt? 
 
Mattias vill gärna kunna köpa fler varianter! 
Mattias Alerud är ansvarig för reservdelar på Aftén bil i Stockholm
NewsOnWheels brukar ju göra ett nedslag ute bland kunderna. Vi tittade in på Aftén Bil utanför Stockholm, träffade Mattias Alerud som är reservdelsansvarig och fick några minuter med honom: 
 
Hej, hur funkar det i affärerna med Nordic Wheels? 
- Bra, tycker jag. Dom har alltid riktigt bra service och är jämt samarbetsvilliga. När det är något speciellt så ställer dom upp i ur och skur. Sen har dom bra priser och bra kvalitet på sina produkter
 
Har er däckhantering förenklats med Nordic Wheels? 
- Både ja och nej. Dom har ett bra utbud och det är enkelt att beställa. Men dom har inte allt vi söker. Så vi måste ändå köpa vissa hjul av andra leverantörer. 
 
Hur hanterade ni däck och fälg tidigare? 
- På samma sätt som vi gör nu  Vi har valt att inte ha något eget lager av däck och fälg. Det är så svårt att ha rätt produkter i lager, så det blir inte lönsamt i längden. 
 
Vad skulle Nordic Wheels kunna göra bättre? 
- Dom kan gärna få vara snabbare med att lägga upp hjul till nya bilmodeller. Det ska helst gå att beställa redan när en ny bilmodell lanseras. Sen vore det toppen med ett ännu bredare sortiment med fler alternativ att välja mellan. Det är ju inget som behöver finnas för omgående leverans  
 
Hur tror du bilmarknaden går i år? 
- Det där har bilavdelningen bäst koll på, men min känsla är att det blir ett bra bilår.
Det här är Aftén Bil:
Antal anställda: 27 (ständigt ökande) 
Anläggningar: 2
Säljer och servar: VW, Kia, Fiat, Fiat professional, Chrysler, Jeep, Lancia, Dodge, Alfa Romeo, Ligier, Saab.
Klick, klick, klick....
...klick, klick....klart!

Många av våra kunder är ständigt inloggade mellan 7-18 på vår webbshop, eftersom de ofta beställer flera gånger om dagen. Men vi kan också se att själva beställningarna kan gå väldigt snabbt när man vill. 
Med tre klick går det att beställa när man är inloggad. Lägg till två klick så har man beställt trycksensor också. 
 
Alla goda ting är tre - det gäller faktiskt även här: 

• Lätt att söka 
• Bra pris- och bildvisningar
• Enkelt att beställa

Välkommen att klicka du också. Hör av dig så får du en kod för att testa själv. 
Kolla vår webbplats!

Enkelheten i fokus i vår annonskampanj!
En av de stora fördelarna - för att inte säga den största - med att köpa färdiga hjul från Nordic Wheels, är att hela vårt system är designat för att det ska vara riktigt, riktigt enkelt att välja och beställa. Allt för att göra vardagens affärer lite enklare för våra kunder. 
Det har vi tagit fasta på i årets annonskampanj, som du kan se i t ex magasinet "Motorbranschen". Vi lyfter fram klassiska produkter som har förändrat och förenklat livet för många människor - precis som vi vill göra.
Det finns också lite intressant historik att ta till sig. 
Håll ögonen öppna för enkelheten!