Nyhetsbrev Juni 2018

News on Wheels

NORDIC WHEELS ÖNSKAR ALLA KUNDER EN RIKTIGT TREVLIG SOMMAR!
Vi har öppet hela sommaren och står beredda att leverera med kort varsel. 

Efter ett framgångsrikt första kvartal med riktigt bra försäljning och många nya kunder, är det dags att ta lite semester. Men vi stänger förstås inte, utan tar varierade semesterperioder och ser till att vår leveransberedskap som vanligt alltid är på topp. 
Vi passar på att önska alla våra nuvarande, blivande och gamla kunder, en riktigt bra sommar med sol, värme och avkopplande ledighet. 
I augusti börjar det bli högintressant med vinterhjul igen. Då är vi på plats med välfyllda lager av både däck och fälgar, för att kunna serva våra kunder på bästa sätt. 
Trevlig sommar önskar alla vi på Nordic Wheels! 
NORDIC WHEELS ERSATTE
BRIST PÅ LAGERUTRYMME!
Daniel Mellström är ansvarig för rekond och däckhotell på Runes bil i Habo.
News On Wheels försöker som vanligt att hålla lite koll på temperaturen ute hos Nordic Wheels kunder och ringde upp Daniel Mellström som är ansvarig för rekond och däckhotell, på Runes Bil i Habo, strax norr om Jönköping. De har varit kunder hos Nordic Wheels i fyra månader nu.
 
Hej Daniel, hur hade ni det ordnat med er vinterhjul/däck-försörjning innan ni började jobba med Nordic Wheels? 
- Vi hade ett par andra leverantörer, köpte mycket "löst" och plockade ihop kompletta hjul själva. Sen köper vi förstås en hel del från våra generalagenter. 
 
Varför beslöt ni att ändra upplägg?
- Dels ville vi spara tid och dels har vårt däckhotell blivit så populärt så vi har inte längre plats att lagra egna däck och fälgar. Så när Nordic Wheels hörde av sig tyckte vi att deras tjänst passade perfekt.
 
Vilka är fördelarna med att anlita en extern leverantör? Några nackdelar? 
 - När det gäller Nordic Wheels är ju t ex deras webbsidor där man beställer, väldigt bra och enkla att hantera. Det är suveränt att man också kan kolla priser direkt i telefonen när man pratar med en kund ute på golvet. Ser inga nackdelar direkt...
 
Hur fungerar samarbetet med Nordic Wheels? 
- Det fungerar mycket bra. Och vi är väldigt nöjda. De levererar snabbt och håller leveranstiderna.
 
Är det något som dom kan förbättra i sin tjänst? 
 - Ha-ha, ja man vill ju alltid handla billigare....  Nej priserna är faktiskt inte något problem. Det hela funkar verkligen jättebra. 
Det här är Runes Bil i Habo:

Bilmärken: Honda, Subaru och Isuzu.
Anläggning:  Habo
Anställda: 10 personer
Antal nybilar per år: ca 350
Antal beg bil per år: ca 400
 
Läs mer om Runes Bil

VI HAR HJULEN TILL HUSBILARNA!
Antalet registrerade husbilar i Sverige börjar närma sig 100.000. 
I vårt förra utskick lyfte vi fram släpvagnarna som en kanske lite bortglömd kategori. Men det är faktiskt ca 1 miljon som rullar på vägarna. Och de har alla minst två hjul med däck, som slits....
En annan kategori att ha med i tankarna är den populära gruppen Husbilar. Inte minst nu när det är sommar och sol och extra många husbilar är påställda och rullar runt i Sverige.
 Och här handlar det ju om minst fyra hjul med däck som slits, per ekipage. 
Nordic Wheels har nu byggt upp ett lager - och fortsätter bygga - till de flesta av de i Sverige förekommande märkena av husbilar. Både vinter- och sommardäck, förstås. 
Så passa på att förbättra din husbil- eller serviceaffär med vinterhjul och/eller nya sommardäck till dina kundbilar. Ta en koll i vår webbshop så hittar du det du behöver!

 
VISSTE DU DET HÄR OM DÄCKMÄRKNING?
Kan du tyda koderna på däcken? 
 
17-tums fälgar. Lågprofildäck. Rullomkrets. Radialdäck. Hastighetsklass. Belastning....
Det gäller att välja rätt dimension på däcken när man ersätter ett originaldäck. Det handlar både om däckekonomi, prestanda och att hastighetsmätaren ska visa rätt. 

Här kommer en liten lathund för dig som behöver ha koll på detta - även om du inte själv direkt jobbar med däckbyte eller inköp. 

 
225 = Sektionsbredden mätt i millimeter.
45 = Profilen. I det här fallet är höjden 45% av bredden.

R = Konstruktionen - här radialdäck
17 = Passande fälgdiameter, mätt i tum
94 = Belstningsklass
T = Hastighetsklass. Här 190km/tim
XL = Extra Load, förhöjd belastningsklass


Och det här är koderna för rekommenderade maxhastigheter: 
Q = 160, R = 170, S = 180, T = 190, H = 210, V = 240, W = 270, Y = 300

GÖR ETT GUMMIFYND! 
När du är inne på vår webbshop kan du passa på att ta en koll på vår nya avdelning "Utförsäljning". Där har vi samlat lite udda dimensioner och det som håller på att utgå ur sortimentet.
Här kan du göra riktiga fynd för dig själv och dina kunder.