Nyhetsbrev Januari 2019

News on Wheels
NU STARTAR VÅR NYA
ANNONSKAMPANJ!
I februari startar vår nya annonskampanj i print och på webben. 
För några år sedan var Nordic Wheels inte så kända på den svenska bilmarknaden. Företaget startades 2014 och har sedan dess växt avsevärt. Nu har man ett hundratal bilföretag som kunder där man blivit uppskattade partners tack vare bra produkter, vettiga priser och hög kundservice med snabba leveranser.
Men ambitionen är givetvis att fortsätta växa och knyta ännu fler kunder till sig. Och eftersom det fortfarande finns företag i bilbranschen som ännu inte har testat leveranser från Nordic Wheels och möjligheterna till enklare och bättre däckaffärer, fortsätter vi nu i media att berätta om vilka vi är och vad vi kan. 

Håll ögonen öppna efter våra annonser i tidningar och på webben!
 
VET DU HUR MAN GÖR?
- OCH VAR GREJORNA FINNS?
Med tanke på att färre och färre bilar har ett riktigt reservhjul i kofferten och att fler och fler anlitar däckhotell för sina hjulskiften, kan man misstänka att kunskapen om att själv kunna åtgärda ett missöde ute på vägen, kraftigt har minskat. Hur ser det ut för dig? 

- Kan du själv byta hjul/avhjälpa en punktering ute på en väg?  
Vet du t ex på rak arm var låsmuttern till hjullåsen finns? 
Micael Ljungström
VD, Ferrita Sweden AB
- Oh ja! Jag är både bilintresserad och bilorienterad så det har jag koll på. Men jag tror att många inte har en aning om hur man gör. Jag har aldrig behövt laga punktering ute på vägen, men man måste ju ändå veta hur det fungerar om det händer nåt.
Hans Walkenström
VD, Nimbus Stockholm
- Jajamän, det kan jag faktiskt. Jag har flera bilar och jag brukar alltid kolla igenom vad som finns i bagageutrymmet och hur det fungerar, varje gång vi får en ny bil i familjen. Det är av ren nyfikenhet. 

 
Bertil Moldén
fd VD BilSweden
- Ja, jag har ju varit med i några år och det där är något man fick lära sig tidigt. Men jag tror att jag fått punktering ute på väg, bara ett par gånger under alla år. Även om jag har haft tjänstebil i många år har jag själv skiftat hjul på mina privata bilar, så det är inga konstigheter för mig. Och jag vet var låsmuttern ligger. 
Michael Luft
VD, Bilweb Auctions
- Ja, det där är viktigt! Jag kör mycket på lite konstiga vägar, t ex till vårt landställe i Värmland och då måste man veta hur man gör för att inte bli stående mitt i natten. Jag har också bytt ut mitt ”nödhjul” till ett riktigt reservhjul. Efter ett antal punkteringar under åren, vet jag vad det handlar om. 
FANTASIN ÄR SNART VERKLIGHET: 
FRAMTIDENS DÄCK ANPASSAR SIG
EFTER VÄGLAGET!
Om några år är de intelligenta däcken här. Efterfrågan finns redan. 
Det pratas nu ofta och överallt om smarta produkter, robotar och artificiell intelligens. Man kanske tänker att det ändå finns områden där automatiseringen och uppkoppling till internet INTE kan appliceras. Vad kan man t ex göra med ett bildäck? 
Men det visar sig att även däck kommer att vara föremål för den nya tekniken. Även om det ligger några år framåt i tiden. Vad sägs t ex om utfällbara dubbar och mönster som automatiskt anpassar sig till väglaget?
Och de nya möjligheterna är efterfrågade. Nokian Tyres lät undersöningsföretaget You Gov ställa frågan om vad man skulle önska sig av ett bildäck i framtiden, till 1.000 personer. 
Hela 27% svarade att man skulle uppskatta om däcket automatiskt kan anpassa sig efter väglaget. 
Kunderna har sagt sitt och nu jobbar produktutvecklare med att hitta lösningar på önskemålen. 
 
LÄS MER PÅ NOKIANS WEBBPLATS

ÖVER 1.000 OLIKA DÄCKVARIANTER!
FLER ÄN 350 VARIANTER PÅ FÄLGAR!
TILL CA 500 OLIKA BILMODELLER! 

MEN BARA 25 MINUTER FÖR ATT HITTA OCH MONTERA RÄTT DÄCK PÅ RÄTT FÄLG (sats om 4 hjul) 
OCH LÄGGA FÖR LEVERANS. 

 
På Nordic Wheels parar man ihop rätt däck med rätt fälg till rätt bil, på nolltid. 
Med massor av dimensioner och varianter på däck och ett stort antal versioner av fälgar, som sedan ska passa någon av hundratals olika bilmodeller, vill det till att man har ordning på lager och dataprogram.
Och från det att en order på en hjulsats kommer in, behandlas, går ner till produktionen, plockas, monteras, märks, paketeras och läggs för leverans - tar det bara 25 minuter. Snabba leveranser är ett måste för ett serviceföretag som Nordic Wheels. 
- Det händer att vi missar nån enstaka gång, men i 99,9% av fallen blir det ändå rätt, säger
Admir Dizdar som är ansvarig för produktionen på Nordic Wheels i Karlstad. - Blir det fel är det den mänskliga faktorn det handlar om. Datorerna sköter faktiskt sitt jobb perfekt. 
 
Parametrar för däck: 
Märke • modell • profil • diameter • rullomkrets

Parametrar för fälgar: 
Modell • färg •  diameter • bredd • offset • bultcirkel • navhål