Nyhetsbrev Februari 2019

News on Wheels
DET VÅRAS FÖR SOMMARDÄCKEN!
Vem sa att Nokian bara kan göra de bästa vinterdäcken? 
Här är sommardäcken som kan ta en match med de flesta prestigemärken.
Knappt har vi hunnit dricka ur glöggen innan det är sportlov och sen vår. Och innan du vet ordet av kommer kunderna att stå i kö utanför ditt däckhotell. Och det är samma sak varje år: alla kommer på en gång och då blir det bråttom och svårt att hjälpa de som kanske skulle behöva se över sina däck. Lösningen är förstås att vara ute i god tid.

Du vet väl att Nordic Wheels inte bara är bra på att leverera färdiga vinterhjul? Vi är också riktigt bra på däck. Både för vinter och sommar. 

Se vårt tips här nedanför! Enkelt men mycket effektivt sätt att både hjälpa sina kunder till en tryggare bilkörning och ditt företag till lite bättre däckaffärer. Ligg före kunden, du får uppskattning för att du tänker på dem.
FEM ENKLA VÅRTIPS 
FÖR BÄTTRE DÄCKAFFÄRER OCH NÖJDARE KUNDER: 

1. Inventera ditt däckhotell i god tid före bytardagarna. (=NU!) 
2. Kolla vilka som borde byta ut sina sommardäck. 
3. Ring upp och föreslå ett byte. Ge pris på t ex en omgång nya Hakka Black 2. 
4. Beställ hem däck, skifta och balansera. 
5. Stå beredd när kunden kommer för sina sommarhjul. 

 
TRANSPORTCENTER SÄLJER
TILL FÖRETAG!
Claes Lagerholm är ägare och VD på Transportcenter. Här med hjälpredan Boston. 

News On Wheels slog en signal till en av Nordic Wheels kunder som jobbar med transportbilar och fick prata med Claes Lagerholm på Transportcenter utanför Stockholm. 
Hur ser det ut med B2B-kunder, blir det en annan typ av affär? Fungerar det att köpa hjul från Nordic Wheels, även för transportbilar? 


Skiljer sig er affär med däck och hjul på transportsidan, från motsvarande affär för personbilar? Köper era kunder på annat sätt?
- Våra kunder är i princip bara företag. Kvalitet och leveranssäkerhet är avgörande och ibland behöver det gå riktigt fort att få en bil leveransklar. En hel del kunder har redan egna avtal på däck och då får vi vara alerta för att försöka behålla däckaffären.

Som de flesta andra köper ni väl många hjul från GA, men har ni även haft någon lokal leverantör, för udda och snabba leveranser? Eller eget däcklager? Dvs innan ni blev kunder hos Nordic Wheels.
- Nej, vi köper nästan alla kompletta hjul från Nordic Wheels. Det är den enda leverantör vi har jobbat med där allting alltid funkar, så vi har valt att lägga nästan hela affären där. 
Vi har dessutom en stor däckgrossist som vi köper lite lösa däck och kompletta hjul av när det är special eller kunden önskar en speciell fälg. 
- Vi har inget eget däcklager. Behovet finns inte när vi kan få kompletta hjul levererade dagen efter beställning. 


En av Nordic Wheels målsättningar är att de ska underlätta för bilhandeln att skapa merförsäljning. Dvs det ska vara enkelt att presentera och sälja extrautrustning till bilen man säljer. Tycker du det fungerar bra? Är merförsäljning viktigt? 
- Det fungerar jättebra. Det är enkelt att söka fram rätt hjul och beställa. Merförsäljning är såklart jätteviktigt. Vinterhjul lägger vi alltid med i den första offerten. Det är en marginalförstärkare och samtidigt säkerställer vi att bilen kommer att rulla med rätt vinterhjul.

Är ni nöjda med produkterna och servicen från Nordic Wheels?
- Ja, de har hittills bara överträffat förväntningarna. 

Är det något som dom skulle kunna bli bättre på? 
- För pickuperna skulle vi önska en snyggare fälg.
Transportcenter: 

Bilmärken: Fiat Professional
Anläggningar: 2 (för nya resp beg transportbilar)
Antal anställda: 10 personer
Antal nya bilar per år: ca 175
Antal beg bilar per år: ca 165
Läs mer om Transportcenter här!
FÄLGAR ÄR JU MYCKET EN SMAKSAK.
HOS OSS KAN DU VÄLJA FRITT! 
Kromat, silverlack, grått eller svart? Bilfälgar har nästan blivit en modeaccessoar.
För en del är det helt oviktigt. Men för andra är fälgarna på bilen nästan lika viktiga som vad man har för typ av kläder på sig. Inte undra på att det finns minst sagt en uppsjö av olika typer av fälgar och fälgmärken på marknaden. 
Nordic Wheels har tagit fram ett sortiment under varumärket MooW. Fälgar som vi låtit designa för att passa och tilltala den svenska marknaden. Men för att kunna hålla korta leveranstider är vi tvungna att begränsa antalet modeller till ett tiotal, eftersom varje modell även måste finnas i olika storlekar för olika bilmodeller. 
Ibland får vi förfrågningar från kunder, om vi inte kan leverera fälgar av andra märken också. 
Svaret är - jovisst kan vi det! Vi samarbetar med flera av de största fälgleverantörerna i Sverige.
Hör bara av dig till vår ordersupport. Leveranstiden kan bli lite längre, men vi brukar kunna tillmötesgå de flesta önskningar. 
Välkommen med dina fälgtankar! 
 
Vårt eget fälgmärke MooW har blivit mycket uppskattat av våra kunder.
Här är några exempel på populära modeller.