Nyhetsbrev December 2019

News on Wheels

Alla vi på Nordic Wheels hoppas att ni - alla våra kunder och andra affärspartners - ska få en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Förhoppningsvis också med en massa skön ledighet och avkoppling.
Vi tackar för alla trevliga samarbeten under året och hoppas att vi hörs igen på det nya året. 

 

INGEN RAST - INGEN RO...

Vi har öppet som vanligt
under alla helgfria vardagar runt jul och nyår!
Välkommen med dina beställningar!

 
"2019 BLEV RÄTT BRA
 - 2020 BLIR ETT SPÄNNANDE KAPITEL." 
Claudio Menchini, VD på Nordic Wheels ser både
utmaningar och 
möjligheter under 2020. 

 
Hej Claudio, hur har året varit? 
- Efter en viss upphämtning från det märkliga bilåret 2018 med nya skatteregler som påverkade bilmarknaden till stor del, har 2019 till slut ändå blivit ganska hyfsat för vår del. Vi har klarat vår budget, även fast den var rätt tuff.

OK - vad beror det på?
- Ja dels har vi fått in en rad nya kunder vilket delvis har bidragit till bra siffror, sen har vi t ex också kampanjat för hjulsatser till begbilar och där har många fått upp ögonen för att man även där kan få till merförsäljning med ganska enkla medel. 

Vilka är de stora händelserna för er del?
- Det största beslutet vi fattat under året är förstås det att vi ska flytta lagret till samma fastighet som vårt moderbolag. Det är ett omfattande jobb, men kommer att bli kanonbra när allt väl är på plats. Vår första prio är ju riktigt bra kundservice med korta leveranstrider och hög kundnöjdhet.
- Dessutom har vi inlett ett samarbete med OCL Brorssons under året, vilket ger oss ett fantastiskt brett sortiment av fälgar som våra kunder kan välja bland. 

Och vad väntar du dig av 2020? 
- Ja det blir nog riktigt spännande. När vi väl är på plats med lagret, ska det bli intressant att se hur de nya utsläppsreglerna påverkar volymerna i bilförsäljningen. Dessutom är det ju ett antal nya modeller av elbilar som kommer att släppas, så vi får se vad som händer. 

Hur förbereder ni er på Nordic Wheels? 
- Det enda vi egentligen kan göra är att följa marknadens utveckling, ha välfyllda lager och som vanligt ligga på topp när det gäller leveransservice. 
- Sen kommer vi förstås att besöka både gamla och nya kunder och berätta för dom om hur vi jobbar. Vi tar som vanligt gärna marknadsandelar från våra konkurrenter om vi kan. 

 

EU:s NYA DÄCKMÄRKNING 
– BRA FÖR OSS I NORDEN!

Den nya däckmärkningen ska göra det enklare
att se vilka vinteregenskaper som däcket har.
 
Ökad däckförsäljning via import och på nätet har medfört att det säljs mer vinterdäck, egentligen avsedda för den centraleuropeiska vintern, i norden än tidigare. En köpare har haft svårt att skilja på vinterdäck avsedda för våra förhållanden och de som råder längre ner på kontinenten. I norr är det ju snö och is som är utmaningen, men i söder är det framförallt våta vägbanor som däcken ska vara bra på att hantera under vintersäsongen.
Men en ny EU-bestämmelse gör nu att märkningen - oftast i form av en dekal på själva däcket - blir tydligare. Idag anges uppgifter om våtgrepp, externt däckljud och bränsleeffektivitet. Utformningen av den nya dekalen innehåller även information om däckets is- och snögrepp. Det här gör det väsentligt enklare för en konsument att hitta exakt de egenskaper man söker hos däcken man planerar att köpa. 
Uppgifterna om däckets is- och snögrepp kommer att finnas på alla dubbfria vinterdäck. Den nya däckmärkningen som alltså inte gäller dubbdäck, börjar gälla den 1 maj 2021.
LÄS MER OM EU:s NYA DÄCKMÄRKNING