Nyhetsbrev December 2018

News on Wheels
TACK FÖR DET HÄR ÅRET!
HOPPAS NI OCKSÅ FÅR
LITE SKÖN LEDIGHET! 
Vi stänger under Jul- och Nyårshelgerna men har öppet i mellandagarna som vanligt.

Efter ett framgångsrikt år med mycket att göra, blir det nu tillfälle för oss på kontoret, i produktionen och i distributionen, att få lite extra ledigt under helgerna. På samma sätt hoppas vi att även ni ska få några dagar som är riktigt sköna, trevliga och avkopplande, tillsammans med familj och vänner.
Alla vi på Nordic Wheels önskar våra kunder och affärspartners en riktigt
God Jul och Gott Nytt År
och hoppas få höra av er även på det nya året. 

 
HONDA MALMÖ AUTOSTUDIO
FICK TIPS OM NORDIC WHEELS!
Anders Sonesson berättar att de flesta nybilar de levererar
har vinterhjul med i 
utrustningen. 
News On Wheels är som vanligt runt och kollar läget bland Nordic Wheels kunder. Den här gången fick vi tag på Anders Sonesson som är delägare i Honda Malmö Autostudio AB och ställde några frågor om hur deras hjul/däckförsörjning fungerar. 

Hur har ni löst varuförsörjningen av däck/hjul tidigare? 
- Vi köper förstås från GA och utöver det har vi haft en lokal aktör som vi köpt från, men när volymerna ökade behövde vi en leverantör med mer kapacitet. 
 
Har ni haft eget däck/fälglager också? 
- Eget lager har aldrig varit ett alternativ för oss. Det är alldeles för svårt att hålla uppdaterat med rätt dimensioner för att det ska bli lönsamt. Dessutom är ju faktiskt däck en färskvara - inte minst vinterdäck. 

Vad fick er att börja köpa från Nordic Wheels? 
- Vi fick ett tips från en annan Honda-handlare och så fick vi kontakt med Per Lantz och provade att beställa. 
 
Vilka är fördelarna med en extern leverantör? 
- Med Nordic Wheels får vi en väldigt bra flexibilitet. Många kunder vill t ex inte betala för original vinterhjul och då är det här ett bra alternativ.  Det gör att dom slipper handla vinterhjulen någon annanstans och vi får behålla kunden. Dessutom kommer dom tillbaka två gånger per år för skiftning och däckhotell. 
- Det är lätt att välja och beställa. De allra flesta bilar vi säljer, har faktiskt vinterhjul med på beställningslistan.
En annan fördel med Nordic Wheels produkter är en sån enkel sak som att original hjulbultar passar deras fälgar. Det minimerar risken att det blir förväxlingar och problem. 

 
Är ni nöjda med samarbetet hittills? 
- Ja vi är mycket nöjda. Det är en väldigt hög precision i leveranserna och hjulen kommer så snabbt så att det är som att ha en lokal leverantör. Är det nåt vi undrar över när det kanske fattas något på beställningssidorna, får vi snabbt svar och hjälp. 
 
Finns det något som Nordic Wheels kan bli bättre på? 
- Nej inte vad jag kan tänka mig just nu. Det var några småsaker som vi undrade över, men det löste sig på ett bra sätt. 
Honda Malmö - Autostudio AB: 

Bilmärken: Honda
Anläggningar: 1 
Antal anställda: ca 10 personer
Antal nya bilar per år: 200+
Antal beg bilar per år: 300+

 
Läs mer om Honda Malmö här!
"ETT BRA ÅR - TROTS INBROMSNING
I BILBRANSCHEN!"
Claudio Menchini, VD på Nordic Wheels, sammanfattar det gångna året. 
För Nordic Wheels har 2018 varit ett riktigt bra år, trots en väntad inbromsning av bilförsäljningen i Sverige. Vi ser att marknaden ändå är stark och ligger på en hög nivå sett i ett historiskt perspektiv. Vi har ökat våra marknadsandelar och fått fler uppdrag, både från nya och befintliga kunder. 
 
Vi har tidigare sett att rutinen att beställa däck och kompletta hjul från Nordic Wheels, nu har blivit en naturlig del i många bilhandlares affär. Man ser bl a en enkel väg till merförsäljning genom att komplettera även med t ex prisvärda vinterhjul. Inte minst när det gäller begagnade bilar.

En ny och tydligt växande del i vår försäljning är däck och hjul till lätta transportbilar, husbilar och släpvagnar. Det här är en del av däckmarknaden som lätt glöms bort. Kanske för att det tidigare har varit svårt att hitta passande dimensioner till mer udda fordon. Det här har vi tagit fasta på och byggt upp en bra lagerkapacitet även inom det området.
 
Jag hoppas att den fina utvecklingen ska fortsätta och vill passa på att tacka alla våra kunder för ett bra år, samtidigt som jag hoppas att vi ska få möjlighet att serva både gamla och nya kunder med bra produktalternativ och snabba leveranser även under det kommande året. 
 
Claudio Menchini, VD, Nordic Wheels

 

GÖR ETT GUMMIFYND! 
När du är inne på vår webbshop kan du passa på att ta en koll på vår avdelning "Utförsäljning". Där har vi samlat lite udda dimensioner och det som troligen ska utgå ur sortimentet.
Här kan du göra riktiga fynd för dina kunder.