Nyhetsbrev December 2017

News on Wheels

SÅG DU OCKSÅ OSS PÅ MRF-GALAN? 
Joanna Wännerstam från Skobes bil, vann 4 st Hakkapellitta-däck i tävlingen i vår monter. 

Det verkade som att nästan alla i bilföretag i Sverige var representerade när MRF bjöd in till seminarium om framtidens begagnathandel. Över 300 deltagare inom både bilförsäljning och bilservice, var på plats. Alla intresserade av att titta in i framtiden och få en idé om hur morgondagens beg-bil-hanterng kommer att se ut. En framtid där bl a merförsäljning och effektivitet i säljprocessen kommer att vara avgörande för framgången, om man får tro föredragshållarna. 
I detta sällskap var också Nordic Wheels med och lyssnade på de olika seminarierna. 


Klas Höglund, försäljningschef på Nordic Wheels: 
- Ja det var jätteintressant och många bra talare. Verkligen inspirerande. Men vi passade också på att visa upp oss själva och våra tjänster för alla deltagarna, i en liten monter som blev välbesökt under dagarna.
- Och det visade sig även här finnas ett stort intresse för vår verksamhet. Många hade hört talas om hur vi jobbar och fick nu en chans att få se hur våra tjänster på webben fungerar och lära känna oss lite bättre. Vi knöt många nya, intressanta kontakter under seminariet och vi hoppas förstås få leverera till flera av dem framöver. Merförsäljning och effektivitet är ju precis det vi erbjuder våra kunder.
 
Kolla in vår webbplats här!
VI TACKAR ALLA VÅRA KUNDER
FÖR DET HÄR ÅRET!
Vi önskar alla våra kunder och partners en riktigt God Jul! 

Snart är även det här året slut och förhoppningsvis får vi alla några dagar med nära och kära, julmat och julklappar. Vi vill passa på att tacka våra affärskontakter - både kunder, leverantörer och övriga partners - för ett riktigt bra år som för oss har inneburit både många nya kunder, men också nya produkter och nya tjänster i vår webbshop.
Vi önskar alla våra vänner God Jul och Gott Nytt År och hoppas att alla får lite ledigt och avkoppling. 

Själva håller vi förstås öppet som vanligt under mellandagarna för att hålla servicenivån fortsatt på topp. 

 
"BARA NÅGRA KNAPPTRYCKNINGAR..."
Henrik Olm köper hjulen från Nordic Wheels.

News On Wheels kollade med Mitsubishi Center i Malmö, hur affärerna med Nordic Wheels fungerar. Vi pratade med Henrik Olm som köper in däck och fälg till reservdelsavdelningen. 

Hur hade ni det ordnat med er däck/fälg-försörjning tidigare? 
- Vi har inte haft eget lager utan har köpt och köper från ett antal olika leverantörer. Men nu har det blivit mest från Nordic Wheels.  Att hålla eget lager blir för tungrott och svårt att få lönsamt, anser vi. 

Hur kom ni på tanken att testa en ny leverantör? 
- Det var faktiskt NOKIAN- säljaren som berättade om hur Nordic Wheels jobbar. Och då fick vi kontakt med säljaren Per Lantz som presenterade deras intressanta upplägg. 

Vilka är fördelarna med att anlita en extern leverantör?  Några nackdelar? 
- Vi är ju i vissa delar bundna av att handla hjul från generalagenten, men det blir en bättre affär för oss att handla från Nordic Wheels. Ofta har vi också förfrågningar från kunder som har en andrabil, av annat märke, och då är det bra att alltid kunna erbjuda en lösning, oavsett vilket märke man jobbar med. 

Hur fungerar då samarbetet med Nordic Wheels? 
- Vi är väldigt nöjda. Och mycket imponerade över att de faktiskt har 100% leveransbarhet. Det är kanon för oss. Det är lättarbetat, går enkelt och smidigt, vilket sparar tid. Det är ju bara några knapptryckningar för att göra en beställning.

Är det nåt du tycker Nordic Wheels kan förbättra i sin tjänst? 
- Inte generellt, men det vore kanske bra om de kunde ha lite mer häftiga dimensioner också i den ordinarie beställningskatalogen på nätet. Allt går förstås att beställa, men lite mer speciella dimensioner får man ju ringa om, som det är nu.
Det här är Mitsubishi Center i MALMÖ:
Antal anställda: 24 personer.
Säljer och servar: Mitsubishi och Hyundai
Anläggning: Malmö
Antal nya och begbil/år ca 1.700st
NOKIA HAKKAPELIITTA 9 MED DUBBELDUBBAR - SE FILMEN.

Du känner väl till den nya dubbtekniken från Nokian? Två olika typer av dubbar samverkar för bästa grepp. 
 
Transportstyrelsen säger: 
"Bilar ska ha vinterdäck från 1 december –
31 mars om det är vinterväglag. Kraven gäller såväl tunga som lätta fordon och avser även utlandsregistrerade fordon. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria."