Nyhetsbrev December 2016

News on Wheels
Nu kommer Laufenn!
Ett bra budgetdäck från Hankook
 
Hankook lanserar nu ett riktigt bra däcksortiment med verkligt intressanta priser, under varumärket Laufenn. Det är ett ”second brand” till Hankook och produceras i Asien. Eftersom det är första säsongen som däcken finns i Norden, har det inte hunnit göras några tester av dom i media ännu. Men vi gissar att vi kommer att kunna ta del av verkligt bra resultat när säsongen har hunnit en bit på väg. 
Med det här varumärket breddar man marknaden och ger konsumenterna ytterligare alternativ. 
Hos Nordic Wheels kan du beställa både vinter- och sommardäcken. 
Läs mer om nya Laufenn HÄR
Patrik Agebratt är bildelschef på Borås Bil Gruppen
”Smidigt att beställa...”

Hur fungerar våra tjänster för kunderna i praktiken? News On Wheels ringde upp Patrik Agebratt som är Bildelschef på framgångsrika Borås bil och ställde ett par frågor om hur de upplever samarbetet med Nordic Wheels.

Är ni nöjda med det ni får från Nordic Wheels? 
Ja , vi tycker att det fungerar utmärkt bra att köpa hjul från dem. Det är riktigt enkelt och smidigt att beställa och leveranserna kommer snabbt. Och det passar oss väldigt bra. Vi har handlat av dem nu i över två år och vi ökar volymerna hela tiden. 

Hur jobbade ni tidigare? 
Då köpte vi från olika, mindre leverantörer och det var då lite svårt att hålla full koll på affären när det var många inblandade. Vi fick tipset om Nordic Wheels från Nokian, när vi sökte färdiga hjul till våra transportbilar. 

Är ni flera medarbetare som beställer? 
Ja, framförallt alla våra transportbilsäljare använder Nordic Wheels beställningssidor på webben när de pratar utrustning med sina kunder. Så nu är det lätt att samla inköpen av hjul på ett ställe. 

Är det nåt som Nordic Wheels kan göra bättre? 
Kanske det, men inget som jag kommer på nu. Vi är jättenöjda med samarbetet. 
Det här är Borås Bil:
Antal anställda: ca 150 personer. 
Etableringar: 5 anläggningar i Sjuhäradsbygden
Säljer och servar: Volvo, Renault, Ford, Dacia 
Volymer: Nybil ca 2.200, beg ca 2.500
Vad är Hakkaskydd?

Du glömmer väl inte ett bra säljargument när du pratar med dina kunder om val av vinterdäck? För Hakkaskyddet är en unik fördel som följer med nya däckset av Nokian Hakka och Nokian Hakkapeliitta och garanterar att om ett däck som har använts normalt, går sönder inom ett år och inte går att reparera, då ersätts av ett nytt motsvarande däck utan kostnad, hos en återförsäljare som säljer Nokian Tyres produkter. Vid behov kan även vägassistans komma till hjälp.
Nokian Hakka-däck och Nokian Hakkapeliitta-däck är tillverkade för nordiska förhållanden och för att fungera i alla slags väderleksförhållanden och väglag. De har en robust konstruktion och går inte sönder I normalt bruk. Om det ändå skulle hända, ger Hakkaskydd kunden en bra trygghet. 

 
OBS! Glöm inte informera din kund om att man ska registrera sig som däckägare hos Nokian, för att garantin ska gälla. 
Man gör det antingen på www.nokiantyres.se, eller genom att skicka bilens registreringsnummer med sms till nummer 0722420093.
Läs mer om Hakka skydd
Vi önskar er alla en riktigt God Jul! 
Efter ännu ett fantastiskt år för försäljning av bilar och tillbehör, är det återigen snart dags att fira Jul och Nyår. Vi vill passa på att tacka alla våra nya och gamla kunder för riktigt goda samarbeten  under året. Med lite tur håller sig bilmarknaden kvar på en hög nivå och skapar bra affärer för oss alla. 
Förhoppningsvis kommer både ni och vi nu att få lite välbehövlig ledighet och att ni får härliga stunder med era nära och kära. 
Vi på Nordic Wheels önskar er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År.