Nyhetsbrev Augusti 2019

News on Wheels
HAR DU BYTT IN EN BIL AV
"ANNAT MÄRKE"?
Att hitta däck och hjul till bilmodeller som man jobbar med dagligen, är ingen match.
Men hur gör man när man tar in en bil som är lite "udda" i hanteringen?  

Det här är också temat för vår höstkampanj. 
 
Det är förstås ingen konst för t ex en Toyota-handlare att hitta vinterhjul till en Toyota. Men hur går det när det dyker upp en bil av främmande märke i beg-hallen och kunden vill ha vinterhjul med i leveransen? Och det är bråttom? Att ha den beredskapen lokalt i huset är omöjligt för de flesta. 
Då finns Nordic Wheels där som den räddande ängeln. 
Vi kan leverera däck och kompletta hjul till de allra flesta bilmärken och modeller i Sverige. På vår webbplats är det lätt att hitta, enkelt att beställa och sen kommer hjulen till din lastkaj oftast dagen efter. Prydligt plastade och tydligt märkta med t ex regnummer. 
Fundera över hur många beg-bil DU säljer - UTAN t ex vinterhjul. 
Välkommen att prova oss - hör av dig till vår kundsupport så får du ett testinlogg.
(Se artikel nedan)

 
ADMIR ÄR DIN NYA SUPPORT
PÅ TELEFON! 
Admir Dizdar är ny kundsupport hos Nordic Wheels
Vår kundsupport Klas Vangen lämnar nu Nordic Wheels för ett nytt steg i karriären och vi önskar honom lycka till i fortsättningen. Som hans efterträdare kommer Admir Dizdar, nu produktionschef på Nordic Wheels. 
News On Wheels slår en signal till Admir för att kolla läget: 


Hej Admir och grattis till nya jobbet! 
- Tack för det. Det ska bli jättekul att få lite nya arbetsuppgifter. 

Vilken är din bakgrund? 
- Jag har jobbat med bilar på olika sätt i 15 år. Tidigare jobbade jag bl a som bilförsäljare och lärde mig mycket om bilar på det sättet. Nu har jag jobbat i några år som produktionsansvarig här på Nordic Wheels. Det har t ex inneburit att jag haft hand om logistik, personalplanering och kvalitetskontroll. 

Hur känns det att börja jobba med kundkontakter? 
- Trevligt! Jag gillar att ha med människor att göra och har ju som sagt haft mycket kundkontakter tidigare, så det ska bli kul att komma tillbaka till det. 

Hur viktigt är det att kunna produkterna? 
- Ja det är ju helt avgörande. När jag själv är kund vill jag att den jag talar med ska ha full koll på sortimentet och vad som går att leverera. Även också vad som eventuellt INTE går att leverera. Jag har verkligen jobbat direkt med produkterna, så det tror jag ska lösa sig...

Hur hoppas du att kunderna ska uppfatta dig och ditt jobb? 
- Att jag har bra koll och kan hjälpa dom att snabbt hitta det dom söker. 

 
Du når Admir och Nordic Wheels kundsupport på tel 054 14 16 10
eller via mail på knappen nedan!
KONTAKTA VÅR KUNDSUPPORT!
GÖR DU ETT MILJÖVAL NÄR
DU KÖPER NYA DÄCK?
Miljö och klimatpåverkan är ständigt närvarande tankar och samtalsämnen. På vissa områden är det enklare att göra miljöval än andra. Hur är det med miljötänket när det kommer till bilens utrustning?  

Funderar du över "bästa miljöval” när du väljer nya vinter- eller sommardäck? 
Niklas Carle
Chefredaktör, Vi Bilägare
- Miljöpåverkan finns ständigt i tankarna, jag kör t ex på friktionsdäck vintertid. I valet mellan olika fabrikat är det säkerheten som är avgörande, eftersom våra egna tester visar på att skillnaden i rullmotstånd ger väldigt lite i minskad förbrukning.  
- Det kanske är läge för tillverkarna att även miljöredovisa tillverkningsprocesserna?
Stefan Claesson
Försäljningschef Sverige, VEHO bil 
- Nej det kan jag inte säga att jag gör. Prio ett för mig är säkerheten mot t ex halka och vattenplaning, för mig själv och min familj. Möjligen att jag i andra hand skulle tänka mer på miljöval om det fanns tydlig märkning. - Generellt sett tror jag vi är ganska dåligt pålästa på miljöaspekten när det gäller val av däck. 
Tomas Lindgren
Inköp- och säljstödsansv, Lindholm Bil
- Nej, med tanke på hur jag bor är det bara de allra bästa dubbdäcken som gäller för mig på vintern. När jag köper sommardäck vill jag ha riktigt bra däck, men som också har låg ljudnivå, vilket man brukar kunna jämföra mellan olika märken. Miljöaspekten har inte varit i fokus för mig, måste jag säga. 
 
Mats Hellman
VD, Autoident
- Nej det gör jag faktiskt inte. För mig handlar det främst om bra säkerhet och komfort. Men om det fanns tydliga uppgifter om olika miljöegenskaper så skulle jag förstås väga in det i mitt köpbeslut. Precis som när jag väljer mellan eko- eller vanlig mjölk. 
 
VAD ÄR GATUDAMM EGENTLIGEN?
Gatudamm kommer från en rad olika källor. Frågan är faktiskt ganska komplicerad. 
Varifrån kommer egentligen dammet på våra gator och vägar? Är det från dubbdäcken? Eller från sandningen? Det visar sig att det kommer från en rad olika källor och att det är ganska komplicerat att reda ut hur det hänger ihop. Inte minst när man kommer till frågan om huruvida det är skadligt för hälsan och i så fall i vilken utsträckning. 
Det handlar om att väva samman en rad olika värden i form av trafiksäkerhet, teknik och miljö. 
Ta en titt på länken här nedanför så får du veta lite mer om var forskningen står idag. 
LÄS MER OM GATUDAMM HÄR!