Nyhetsbrev Augusti 2018

News on Wheels
GLÖM INTE BORT DE LÄTTA TRANSPORTBILARNA! 
Även lätta transportbilar har ett stort behov av att få köras på säkra vinterdäck. 
Alla vet att det nu levereras ca 380.000 nya personbilar varje år i Sverige. Men det är kanske inte lika många som tänker på att det dessutom görs leveranser av ca 55.000 lätta transportbilar - vilka också behöver vinterhjul, förr eller senare. 
Det här är förstås bilar som i många fall har mycket stora krav på hög driftsäkerhet och bra framkomlighet i alla väder. Leveranserna ska ju helt enkelt fram oavsett vad det är för väder eller väglag. 

Nordic Wheels har ett stort sortiment av vinterdäck och snygga fälgar, för alla behov och budgetar. Det är lätt att beställa och vi levererar oftast inom ett dygn.
Så se till att riktigt bra vinterhjul följer med alla dina leveranser av lätta transportbilar också.
Du gör en bättre affär och kunden får en tryggare körmiljö.
     
MooW 672 är en av våra allra mest populära fälgar till lätta transportbilar. 
 
"DET ÄR EN FRÅGA OM PRIS
OCH ENKELHET!"
Christer Lindelöf är VD för Inlagsbil i Kungsbacka. 
News On Wheels sökte nyligen upp Christer Lindelöf som är VD för Inlagsbil i Kungsbacka och fick en pratstund med honom mellan kunderna. Vi ville höra lite om hur han tycker att samarbetet med Nordic Wheels fungerar. 
 
Är det lätt att sälja vinterhjul som tillbehör till en ny bil? 
- Ja det brukar inte vara några problem. De flesta inser att man måste ha vinterhjul när man bor i det här landet. Det är ett självklart tillbehör som också är enkelt att ”paketera”. Men våra kunder kommer ofta tillbaka till oss och väljer samma bilmärke, och då kan det ju vara så att man redan har vinterhjul som passar och fortfarande fungerar bra. 

Hur hade ni det ordnat med er däckförsörjning innan ni började köpa från Nordic Wheels? Eget lager? 
- Nej vi har aldrig haft något eget lager av däck. Vi köper dels från GA och dels från en lokal aktör som även hjälper oss med framvagnsinställningar och så. Det vi köper från Nordic Wheels är ett bra komplement för oss. 

Varför beslöt ni att börja köpa från Nordic Wheels? 
- Dels är det en prisfråga och dels handlar det om enkelhet. Och Nordic Wheels ger oss bra priser och snabba leveranser. 

Hur fungerar samarbetet? 
- Precis så bra som jag hade förväntat mig. Är det några frågetecken hjälper dom till och reder ut på ett bra sätt. Vi är väldigt nöjda. 

Är det något dom kan förbättra i sin tjänst? 
- Ja, om dom skulle kunna etablera verkstäder ute på fältet, med montering och hjulinställning, vore det intressant. 

 
Läs mer om Inlagsbil
Det här är Inlagsbil i Kungsbacka:

Bilmärken: Honda, Ssanyong
Anläggning:  Kungsbacka
Anställda: 5,5 personer
Antal nybilar per år: ca 130
Antal beg bil per år: ca 200
 

MISSAR DU OCKSÅ EN INTÄKT
HELT I ONÖDAN?


FORTFARANDE SÄLJS MASSOR AV BILAR VARJE DAG 
- UTAN VINTERHJUL!
Lyckad merförsäljning av utrustning, tillbehör och tjänster, är för många företag skillnaden mellan en bra och en dålig bilaffär. 
För att få en god lönsamhet i ett bilföretag krävs ju bl a att alla delar i affären klickar. Att sälja utrustning och tillbehör i nybilsaffären brukar vara en viktig del för att siffrorna från försäljningen ska vara tillfredsställande. 
Men ändå visar försäljningen av vinterdäck jämfört med nybilsförsäljningen, att många nya bilar säljs UTAN vinterhjul. Ett tillbehör som borde vara självklart i ett land som Sverige.
Det kan förstås finnas många olika skäl till att en kund inte vill ha vinterhjul med på tillbehörslistan, men vår erfarenhet visar att i en del fall får inte bilförsäljaren fram ett intressant erbjudande i rätt tid. Det kanske t ex är svårt att få till en bra kombination från ett eget däck- och fälglager. 
Med Nordic Wheels alltid inom räckhåll (på din dator, padda eller smartphone) är det mer än enkelt att hitta en bra däck-fälg-kombination, se en bild, få veta priset och beställa inom några få minuter. 
Med vår lösning blir det en win-win situation; du får enkelt en bättre kalkyl och kunden får en säkrare körning. 

GÖR ETT GUMMIFYND! 
När du är inne på vår webbshop kan du passa på att ta en koll på vår avdelning "Utförsäljning". Där har vi samlat lite udda dimensioner och det som håller på att utgå ur sortimentet.
Här kan du göra riktiga fynd för dig själv och dina kunder.