Nyhetsbrev April 2020

News on Wheels
Under maj månad erbjuder Nordic Wheels fri frakt på alla leveranser inom Sverige. 
Oavsett om ditt företag har mindre eller större problem med affärerna just nu i pandemitider, ger vi på Nordic Wheels ett litet bidrag till enkel merförsäljning genom att erbjuda leveranser utan fraktkostnad, under hela maj månad. 
Inte minst för alla som nu lägger extra stor vikt på att sälja begagnade bilar, är Nordic Wheels en bra leverantörspartner, eftersom vi kan leverera de flesta dimensioner till de flesta bilmärken på marknaden. 
Ett uddamärke med slitna sommardäck i beg-hallen eller en nybilsleverans som behöver vinterhjul snabbt - Nordic Wheels är alltid redo för dig och din bilaffär. 

 

NORDIC WHEELS HAR DET MESTA TILL DE FLESTA!
Du visste väl att Nordic Wheels inte bara säljer däck, fälgar och kompletta hjul, till personbilar? Här kan du hitta det mesta till de flesta rullande fordon. Utom kanske däck till skottkärror, cyklar och dragsters. Välkommen att testa! 
JA, JAG VILL BESTÄLLA FRAKTFRITT!
BESTÄLL ETT EGET INLOGG HÄR!
HAKKA BLACK 2
PÅ HEDRANDE DELAD TREDJEPLATS 
I AFTONBLADETS STORA TEST
AV 15 OLIKA SOMMARDÄCK!
Nyligen genomförde Aftonbladet Plus åter en stor test av sommardäck. Den här gången gjordes testen på oberoende Gerotek-banan utanför Johannesburg i Sydafrika. 
Man testade 15 nya däck med avseende både på torr- och våtegenskaper. Samtidigt testades också tre begagnade däck för att jämföra egenskaperna. 
Nya Nokian Hakka Black 2, hamnade på en hedrande delad tredjeplats, i testet där många prestigemärken deltog. 

 
Aftonbladets Robert Collin konstaterar i sin summering: 
"Får man vad man betalar för?
Ja, i stort sett. Findäcken är generellt bättre, lågprisdäcken sämre.
Och de slitna sämst.
⁠"
  
News On Wheels ringer upp Klas Höglund som är Försäljningschef på Nordic Wheels.
Hej Klas, vad säger ni om resultatet i Aftonbladets däcktest? 
- Vi är förstås jätteglada att åter få bevisat att Nokian inte bara ligger i topp vad det gäller vinterdäck, utan även är med i den absoluta toppstriden om bästa sommardäcken. 
Men hur är det med vattenplaningen? 
- Vi är lite förbryllade över det resultatet, eftersom våra egna tester tvärtom visar på mycket bra vattenegenskaper. Men vi lyssnar förstås in vad testgruppen säger. - Vi tänker också att kunder som har extra fokus på vattenegenskaperna, kanske kommer att välja Hakka Blue, som ju är riktigt outstanding vad gäller just det. 

TESTGRUPPENS SLUTSATS
OM NOKIAN HAKKA BLACK 2:

Poäng: 8,8

"Nokians nya däck är bland de allra bästa när det gäller grepp och köregenskaper på våt asfalt. Det har fin styrrespons och klarar extrema situationer bra. Märkligt nog vattenplanar det lite för lätt, rakt fram, i kurva går det bättre. Greppet på torrt är lugnt men inte heller i topp.
Bra: Grepp och köregenskaper på våt asfalt, köregenskaper på torr asfalt.
Dåligt: Vattenplaning."

Nya Hakka Black 2 från Nokian, kom på en delad tredjeplats i
Aftonbladets stora test av 15 olika sommardäck. 
LÄS HELA TESTEN PÅ AFTONBLADET PLUS! (Kräver inlogg)

NYA KUNDER:
"VILKEN JÄKLA SKILLNAD!"
"VILKEN JÄKLA SKILLNAD!" 
"HUR BRA SOM HELST!"
"SNABBT OCH SMIDIGT!"
"VERKLIGEN INGET ATT KLAGA PÅ!"
"BRA MED APPEN!"
"SKULLE HA PROVAT ER TIDIGARE!" 
"DET GÅR NOG INTE ATT GÖRA ENKLARE!" 
Här är några av kommentarerna vi har fått höra från nya kunder, på sista tiden. 
Delvis på grund av stora förändringar bland övriga leverantörer på däckmarknaden i Sverige, har Nordic Wheels fått många nya kunder under den senaste tiden. Men det är inte bara de nya affärerna i sig som har gjort att mungiporna på Nordic Wheels medarbetare har åkt upp extra mycket.
VD Claudio Menchini förklarar för News On Wheels: 
- Våra säljare säger att de nya kundernas reaktioner på vår webbshop har varit påtagligt positiva. Vi har bl a fått en hel del uppskattning för att den är så tydlig och lättarbetad. Den har av några kunder också faktiskt kallats för marknadens bästa system för säljstöd, vilket gör oss extra stolta. 
- Eftersom enkla beställningsrutiner förenklar väsentligt för bilsäljarna - inte minst när man vill skapa merförsäljning utan en massa merjobb - är vår webbshop en klar förbättring för dom.
- Några nya kunder har också förvånats över våra korta leveranstider, avslutar Claudio Menchini. 
 
HÄR ÄR TRE RIKTIGA
HÖJDARE FRÅN NOKIAN
- FÖR SÄKER SOMMARKÖRNING:  
Sommardäcken från Nokian håller riktigt hög klass. Hakka Blue hamnade nyligen på en hedrande andraplats i Teknikens Världs stora test av sommardäck. Hakka 2 hamnade på delad tredjeplats i Aftonbladets test av sommardäck, nyligen. Läs mer ovan.

 
LÄS MER OM NOKIANS SOMMARDÄCK, HÄR!