Nyhetsbrev April 2019

News on Wheels
NU RULLAR HUSBILARNA
UT I DET GRÖNA! 
Idag rullar ca 100.000 husbilar och 200.000 husvagnar på svenska vägar.
Nordic Wheels har kompletta hjul och däck till de flesta modeller. 
Som bekant gäller det att vara på plats när marknaden är där. Och som ett säkert vårtecken ser man att husbilarna och husvagnarna nu blir fler och fler på vägarna. Behovet av vinterhjul kanske inte är så stort, men däremot kan ekipagens sommardäck behöva bytas ut efter många och långa sommarturer. Dessutom drabbas ju sommarbilar ibland av torrsprickor när de står över vintern. Och då gäller det att kunna ställa upp med snabba byten. 
Nordic Wheels har dimensionerna som gäller. Och vi har blixtsnabba leveranser - oftast över natten. 
Så även om ditt företag inte säljer husbilar, kan du lätt vara med och erbjuda dina tjänster vad gäller fräscha sommardäck. 
 
"SÄKRA LEVERANSER VIKTIGARE
ÄN LÄGSTA PRIS"
Andreas Nilsson är chef för eftermarknaden på Toyota Kalmar och Karlskrona.
Som vanligt är News On Wheels ute och kollar läget med Nordic Wheels kunder. Nu har vi riktat blickarna mot Småland och närmare bestämt Kalmar där vi fått fatt på Andreas Nilsson som är eftermarknadschef på Toyota Kalmar och Karlskrona, för att höra hur det står till med däck- och hjulaffären. 

Ni är ju kunder hos Nordic Wheels sedan en tid. Hur ser ni på alternativet att ha ett eget lager med däck och fälg? 
- Jodå man kan säga att vi har det också, fast i mindre skala. Det är inget som vi marknadsför utåt. Men vi måste ha en intern beredskap med standarddimensioner för bilar som är på service t ex. Men vi har ingen tanke på att hålla ett större lager med däck och fälg. Det är alldeles för svårt att få lönsamhet i. Huvudsakligen köper vi nu från GA och Nordic Wheels. 

En del i Nordic Wheels affärsidé är att det ska vara lätt för bilföretagen att skapa merförsäljning. Dvs lätt att beställa. Tycker du att det fungerar så? 
- Det är riktigt att det är viktigt med merförsäljning. Och det är klart att det underlättar för en säljare som vill kunna visa kunden alternativ och ge ett pris direkt. 
Kanske viktigast är det när vi säljer en begagnad bil. Då går det oftast fortare och då är det avgörande att vi får fram t ex en uppsättning vinterhjul riktigt snabbt för att få med dem i köpet. 

Hur viktigt är det med snabba leveranser? 
- Många gånger kan det vara helt avgörande för att få till en bra affär. Och jag skulle vilja säga säkra leveranser. Det räcker inte med snabba leveranser bara ibland. Det måste fungera varje gång. Även om priserna kanske inte är de allra lägsta på marknaden, är det oftast värt att få fram beställningen snabbt. Dessutom har Nordic Wheels en bra telefonsupport om man behöver fråga om något. 

Hur upplever ni Nordic Wheels webbplats? 
- Vi tycker att det är lätt att hitta rätt och även enkelt att beställa. Vi använder deras webbplats dessutom som referens om vi t ex ska göra ett inbyte av ett främmande märke. Då måste vi kanske ta höjd i priset för ett däckbyte och då är det perfekt att kunna hitta dimensionen i fråga och se vad det handlar om i pris. 

Vad skulle Nordic Wheels kunna vara bättre på? 
- Inte något som jag kan komma på nu. Vi är väldigt nöjda med samarbetet. 


 
Toyota Kalmar och Karlskrona: 

Bilmärken: Toyota
Anläggningar: 2 
Antal anställda: 22 personer
Antal nya bilar per år: ca 350
Antal beg bilar per år: ca 350
Läs mer om Toyota Kalmar och Karlskrona här!
FÖRBÄTTRA BEG-AFFÄREN:
BYT INTE BARA DÄCKEN - BYT HJULEN! 
Precis som ett par nya skor kan lyfta din egen framtoning,
kan en 
omgång nya hjul lyfta attraktionsvärdet på en begagnad bil. 
Du vet hur det är - många begbilar behöver få nya däck innan de kan säljas till nästa ägare. Tyvärr ger inte däcken något lyft åt bilens utseende - det är ju mest en säkerhetsfråga.  Men om du istället beställer däck på en snygg, fräsch och modern fälg - dvs kompletta hjul - så får du visserligen betala lite mer, men bilen kan också bli avsevärt enklare att sälja. Dessutom slipper du ju också få till ett däckskifte med balansering etc. 
Med en originalfälg kanske det kan vara svårt att få ihop kalkylen, men med vårt eget fälgmärke MooW, får du bra fälgar med modern design till ett kanonpris. 
Med Nordic Wheels öppnas möjligheten att öka både omsättningshastighet på beg-lagret och/eller få till lite bättre lönsamhet. 
Låt inte en trist plåtfälg eller en dåligt skött lättmetallfälg bli en bromskloss i din beg-affär. 
 
FÖRDEL NOKIAN TYRES: HAKKASKYDD!
"Hakkaskydd är en unik tjänst som ges till nya Nokian Hakka och Nokian Hakkapeliitta däckset. Hakkaskyddet garanterar att om ett däck som har använts normalt går sönder, och inte går att reparera, så får du ett nytt motsvarande däck utan kostnad från en återförsäljare som säljer Nokian Tyres produkter i Sverige, Norge eller Finland."
När man säljer konsumentprodukter gäller det att visa på alla fördelar som din produkt kan ge köparen. Det handlar ju helt enkelt om vad man får för det aktuella priset. Och bortsett från en premiumprodukt från Nokian får de som köper nya däck också tillgång till Hakka-skyddet. Glöm inte att informera dina kunder om det!
 
Läs mer om Hakka-skydd här