Nyhetsbrev April 2018

News on Wheels
 EN FRÅGA
- FYRA SVAR

News On Wheels frågar fyra personer i motorbranschen om ett aktuellt ämne.
Körde du dubbat eller odubbat i vintras?
Magnus Bengtsson, VD,
Björkmans Bil, Västerås

Odubbat! Framförallt av ljudskäl, det låter ju mindre från odubbat. Jag har 20 mil till och från jobbet och åker 99% på motorväg. 
Alrik Söderlind, chefredaktör,
auto motor & sport
Odubbat - Jag köpte en BMW i3 som det satt odubbade vinterhjul på. Men jag bor i stan, så jag skulle ha valt det.
 
Johan Holmqvist, - ansvarig bilhandel, MRF
Dubbat - helt enkelt för att det är lättare att stanna med dubbar! 
Pär Wennberg, försäljningschef,
Carstedts Bil
Odubbat - jag tycker det är bra för miljön och det blir en bättre komfort i bilen. Så länge det inte är ren is funkar det utmärkt. 
HÄR ÄR TRE RIKTIGT STARKA KORT
FÖR SOMMARVÄGARNA! 
HAKKA BLACK 2
"HIGH PERFORMER"
 
Nya Nokian Hakka Black 2 med Dynamic Grip, ger pålitlighet och grepp för höga hastigheter.
Slitbanan för snabb och sportig körning ger exakta köregenskaper både på regnvåta vägar och i kurvor.

HAKKA BLUE 2
"WET PERFORMER"
 
Nytt sommardäck som håller greppet på våta vägar. Ger utmärkt skydd mot vattenplaning. Exakta och harmoniska köregenskaper som gör körningen säker, okomplicerad och komfortabel.

HAKKA GREEN 2
"NATURAL PERFORMER"

Ett nytt  sommardäck till mindre och medelstora familjebilar, som erbjuder unik hållbar säkerhet i nordiska förhållanden. Ger effektivt skydd mot vattenplaning och minskar bränsleförbrukningen.
Läs mer om sommardäcken från Nokian Tyres
Beställ från Nordic Wheels

"Claudio - varför lyser det på kvällarna?"
Claudio Menchini och hans produktionsteam har haft bråda tider med leveranserna. 
Det har lyst i Nordic Wheels lokaler sent på kvällarna i ett antal veckor nu. Är det konstant firmafest eller vad är det som händer? News On Wheels ringde upp företagets VD, Claudio Menchini, för att fråga. 

Hej Claudio! Vad håller ni på med på kvällarna?  
- Ha-ha. Nej det är helt enkelt så att vi har otroligt mycket att göra. Dels är det ju högsäsong för däckbyte nu, men det är också så att vi har fått många nya kunder, som är aktiva och köper mycket av oss. Både däck och kompletta hjul. 

Hur går det med leveranstiderna då?
- Det är just för att klara dom, som vi får ta till kvällarna för att hinna med. Vi har tagit in extrapersonal, men det räcker ändå inte till för att vi ska hinna med enbart på dagarna. Så vi får ta till kvällarna också. 

Vad säger personalen? 
- De är otroligt lojala och ställer upp på ett fantastiskt sätt. Vi vill ju alla att vi ska klara leveranserna och ha fortsatt nöjda kunder. 

Och hur länge räknar ni med att ha det här trycket? 
- Det är redan på väg att plana ut nu märker vi. Och återgå till normala gängor. Men vi brukar ju ha mycket att göra då också...
Bra grepp, bra ekonomi, bra kvalitet...
Men hur är det med miljötänket?
 
Nokian Tyres lägger väsentliga resurser även på hållbar däcktillverkning. 

Även om det inom Nokian Tyres läggs stora resurser på utvecklingen av däckens prestanda och funktion, lägger man också mycket stor vikt på att kontinuerligt minska sitt miljöavtryck och jobba mot en hållbar tillverkning. Företaget utsågs 2017 till "Mest hållbara däcktillverkare" av Dow Jones Index för hållbar utveckling. 
Arbetet handlar dels om att testa fram nya, biobaserade råvaror för att minimera miljöpåverkan vid tillverkningen, men också om att skapa så lågt rullmotstånd som möjligt, för att förbättra fordonens bränsleeffektivitet. 
Just nu bygger Nokian Tyres ett helt nytt test- och teknologicenter i Santa de la Cruz i Spanien. Som ett led i den framtida utvecklingen har man i samarbete med det lokala universitetet också startat en testodling av guayaleväxter som skulle kunna bidra till nya lösningar för däcktillverkningen. 
 
Läs mer om NokianTyres miljöarbete

GÖR ETT GUMMIFYND! 
När du är inne på vår webbshop kan du passa på att ta en koll på vår nya avdelning "Utförsäljning". Där har vi samlat lite udda dimensioner och det som troligen ska utgå ur sortimentet.
Här kan du göra riktiga fynd för dina kunder.